Kaki Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 (edited) Zakupiłem nissan x trail.czy ktoś mi opisze przyciski o lewej stronie kierownicy Edited May 26, 2019 by Kaki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mg83 Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 od góry od lewej: ESP off, elektryczne podnoszenie klapy bagażnika, włączenie/wyłączenie elektrycznego podnoszenia klapy bagażnika. Dolny rząd od lewej: regulacja wysokości świateł, Czujniki parkowania, wyłączenie systemu start/stop Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marvis Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 Witam Państwa! A może ktoś wie do czego służy mały okrągły przycisk z czerwoną kontrolką - dolny rząd, w miejscu gdzie na zdjęciu jest zaślepka - X-trail 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vahanar Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 nie kojarzę,zwłaszcza okrągły. być może alarm ? Wrzuć foto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
glino Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 Ten mały okrągły przycisk na zaślepce to na pewno będzie alarm montowany w salonie nissana. Już w dwóch samochodach taki miałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marvis Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 glino! Serdecznie dziękuję! Sorry! Vahanar, również dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkek1912 Posted July 4, 2020 Share Posted July 4, 2020 Witam, ja mam pytanie o te przyciski. Nie widzę tego od grzania kierownicy i przy okazji chciałem zapytać czy ktoś się orientuje od jakiej wersji i jakiego rocznika była podgrzewana kierownica w t32? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emjot Posted July 4, 2020 Share Posted July 4, 2020 (edited) Kierownica była grzana w Europie chyba po lifcie 2017 ale zależało to wszystko od wersji wyposażenia (w wersji N-connecta i Tekna). Edited July 4, 2020 by Emjot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkek1912 Posted July 5, 2020 Share Posted July 5, 2020 (edited) Pewnie dlatego nie mogłem tego znaleźć w schematach elektrycznych z 2014. Szkoda. Tak sobie myślałem wziąć grzaną kierownicę przedlifta (gdyby była) , bo wygląda chyba identyko jak w qq i moim, przełożyć co trzeba, dodać obwód do grzania, przycisk i by było pewnie... Ale jak było dopiero po lifcie to dochodzi jeszcze inna kierownica. Szkoda. Edited July 5, 2020 by tomkek1912 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArtM Posted July 5, 2020 Share Posted July 5, 2020 Zamiast grzania kierownicy wolałbym tak jak QQ podgrzewaną szybę.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smakor Posted July 5, 2020 Share Posted July 5, 2020 A nie może być to i to?... Ciekawe co w nowej budzie będzie na Europę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkek1912 Posted July 5, 2020 Share Posted July 5, 2020 (edited) 2 godziny temu, ArtM napisał: Zamiast grzania kierownicy wolałbym tak jak QQ podgrzewaną szybę.... Też bym wolał, ale w pulsarze nawet w full opcji nie było grzanej szyby. Dodanie grzanej kierownicy byłoby w miare proste gdyby w przedlifcie było. Przypuszczam, że wszystkie przyciski w kierownicy dla qq, x i pulsara były łączone identycznie. A że jest w polifcie to patrząc na próby podmiany w qq i tym, że podłączanie trzech przycisków było inne to za dużo kombinowania dla mnie. Sam obwód z przyciskiem i przerywaczem do grzania kierownicy nie byłoby problemem... Ogólnie Nissan ma dziwną politykę. Ja uważam, że niezależnie od modelu jeśli klient chce dopłacić to powinny być za dopłatą opcje jak grzana szyba, kierownica, elektrycznie ustawiane fotele czy lusterka z pamięcią ustawienia. Mój kolega np. w kii rio ma grzaną kierownicę, a ford nawet w bida focusie daje grzaną szybę... Edited July 5, 2020 by tomkek1912 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smakor Posted July 5, 2020 Share Posted July 5, 2020 No niestety unifikacja produkcji czyli koszty są tu głównym wyznacznikiem. Fajnie, że jest kiera zimą to naprawdę fajne a szyba... niestety zwykle wiadam do auta odpalam i czekam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts