Gość saki Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 kolega ma do sprzedania, pewne używane opony zimowe, jeżdżone pół roku. sprzedaje bo mu samochód ukradli i kupił inny. Problem w tym, ze są to opony 175/70/14. Szerokość pasuje, wielkość felgi też, ale profil ni cholery. A może jednak można takie założyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 kolega ma do sprzedania, pewne używane opony zimowe, jeżdżone pół roku. sprzedaje bo mu samochód ukradli i kupił inny. Problem w tym, ze są to opony 175/70/14. Szerokość pasuje, wielkość felgi też, ale profil ni cholery. A może jednak można takie założyć? Założyć można, oczywiście, tylko licznik będzie Ci oszukiwał. Proponuję policzyć błąd tutaj: http://www.miata.net/garage/tirecalc.html pzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 kolega ma do sprzedania, pewne używane opony zimowe, jeżdżone pół roku. sprzedaje bo mu samochód ukradli i kupił inny. Problem w tym, ze są to opony 175/70/14. Szerokość pasuje, wielkość felgi też, ale profil ni cholery. A może jednak można takie założyć? Założyć można, oczywiście, tylko licznik będzie Ci oszukiwał. Proponuję policzyć błąd tutaj: http://www.miata.net/garage/tirecalc.html A nie da się np. jakoś przestawić czegoś w samochodzie, by przeliczał prawidłowo? pzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 A nie da się np. jakoś przestawić czegoś w samochodzie, by przeliczał prawidłowo? He, he Taniej Cię wyjdzie kupić zimówki w "normalnym" rozmiarze Rozbawiłeś mnie takim tokiem rozumowania pzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 A nie da się np. jakoś przestawić czegoś w samochodzie, by przeliczał prawidłowo? He, he Taniej Cię wyjdzie kupić zimówki w "normalnym" rozmiarze Rozbawiłeś mnie takim tokiem rozumowania pzd wyliczyłem sobie na tym linku, który wyżej podano różnice. Wyszło 3 procent. Więc taka różnica to mi serdecznie lata. Kupuje je więc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 wyliczyłem sobie na tym linku, który wyżej podano różnice. Wyszło 3 procent. Więc taka różnica to mi serdecznie lata. Kupuje je więc. nie wiem czy Ciebie to interesuje ale przy ew. szkodzie ubezpieczalnia moze ci nie wypłacić kasy jak masz opony w rozmiarze nie przewidzianym przez producenta samochodu.. daje do myslenia ? :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.