Grzegor Opublikowano 26 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Cześć kupiłem qq z 2012 roku i chciałbym założyć do niego relingi czymozna a jeśli tak czy ktoś z was już to robił i proszę o radę jak się do tego zabra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 po zakupie swojego przeglądałem tematy i przewinęło mi się zdanie, że jak ori nie było relingów to nie założysz bo eni spełnią swojego zadania, brak jakiś wzmocnień, informacja podobno z serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Serwis mnie mówił tak samo,wystarczy odpiąć trochę podsufitki i sprawdzić.Relingów nie było,ale wzmocnienia są i relingi założyłem.Nissanowi przy mistrzowskim wręcz cięciu kosztów ,chciałoby się uruchamiać osobną linię do dachów z relingami lub bez??? Dla mnie nonsens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 dla mnie tez to bez sensu by było tylko przytoczyłem info jakie się pojawiło w postach, czyli wierciłeś i nei ma problemu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaromir32 Opublikowano 27 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Witam wszystkich. Ja mam z 2008r czyli przed lifta. Na jesieni dokładałem relingi. Zakupiłem używane relingi razem z listwami (nie trzeba wtedy wycinać w starych listwach otworów). Trzeba rozebrać podsufitkę i od spodu dachu są gotowa otwory we wzmocnieniach, wystarczy tylko zrobić otwory. Dwa z przodu, jeden na środku i jeden z tyłu (licząc na stronę). Ja robiłem najpierw cienkim wiertłem otwór od środka, a następnie większym wiertłem od góry. Otwory od wewnątrz Tu wierciłem otwory cienkim wiertłem od środka Od zewnątrz Montaż relingów zajął mi jeden dzień razem z konserwacją otworów. Najgorsze to zdemontowanie podsufitki i plastików. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 4 godziny temu, DINO napisał: dla mnie tez to bez sensu by było tylko przytoczyłem info jakie się pojawiło w postach, czyli wierciłeś i nei ma problemu?? Nie było problemu.W J11 jest o tyle łatwiej,że nie trzeba zdejmować podsufitki tylko odchylić.Ale wiercić trzeba z góry,więc bardzo ważne jest dokładne wymiarowanie otworów! i ostrożność,bo pod dachem są kurtyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegor Opublikowano 27 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Dzięki za podpowiedź napewno będzie teraz łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 27 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 A spotkał ktos może relingi klejone tylko do dachu ? Osobiscie szukałem i nie mogę znaleźć, i dla jasności, chodzi mi tylko o efekt wizualny . Wiem ze w ptaktycznym zastosowaniu , nie ma to racji bytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 https://m.pl.aliexpress.com/item/32931040086.html?pid=808_0016_0105&spm=a2g0n.search-amp.list.32931040086&aff_trace_key=d0a27ac036ea4ed7b45d22663563f4b0-1558890859966-06031-jiMVVzv&aff_platform=msite&m_page_id=5623amp-EMbWGcZci_Cc1MvcTcptwA1559115668925 może gdzieś tu znajdzieszWysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Dziękuję , gdyby ktoś jeszcze był chetny bo ja sam kiepsko ogarniam takie zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 9 godzin temu, mucka38 napisał: A spotkał ktos może relingi klejone tylko do dachu ? Osobiscie szukałem i nie mogę znaleźć, i dla jasności, chodzi mi tylko o efekt wizualny . Wiem ze w ptaktycznym zastosowaniu , nie ma to racji bytu A brałeś pod uwagę to,że w czasie jazdy mogą się odkleić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 ale pomysł co to skośne nei wymyślą dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 3 godziny temu, JACKO29 napisał: A brałeś pod uwagę to,że w czasie jazdy mogą się odkleić??? Myślałem o tym , ale biorąc pod uwagę różnorodność klejów wszelakiej maści , myślę ze jest to tak prawdopodobne , jak odpadniecie wszystkich innych rzeczy klejonych na taśmy dwustronne , np. nakładki i listwy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 9 godzin temu, mucka38 napisał: nakładki i listwy . Pewnie myślisz o tych na drzwiach. W większości są jednak na kołki. Poza tym są małe i lekkie, i są na drzwiach, a nie na dachu, gdzie siły pochodzące z oporu powietrza są dużo większe. Jest jeszcze jeden aspekt. Wyobraź sobie minę mechanika, któremu zostanie reling w ręku, bo będzie chciał pobujać autem by jakieś luzy sprawdzić. A poza tym odpowiedzialność, co jak się oderwie na autostradzie i zrobi komuś krzywdę? Czy to w ogóle ma jakieś atesty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 W takim układzie , mechanika za dupe A tak poważnie, kilka lat temu jechałem za gościem któremu rower spadł z dachu (bagażnika) , odrywają się koła i anteny cb mocowane na magnes ....Przykładów jest wiele . Montuje tafle szkła , mocowane do balustrad tylko i wyłącznie na klej , wiem że jestem w stanie tak zamocować relingi, aby przy użytkowaniu do którego sa przewidziane , czyli tylko aspekt wizualny , nie odpadły samoistnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeslobo Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Dziękuję Jaromir32 za pomocny wpis. Doķladne zdjęcia przyspieszyły prace. Zamontowalem w maju oryginalne relingi zgodnie z instrukcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruno Opublikowano 7 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Koledzy chciałem odświerzyć temat bo sam szykuję się do montażu fabrycznych relingów( mam już kupione z listwami) i zwrócic się do kolegi grzeslobo jak po koleji demontował tapicerkę a przedewszystkim podsufitkę z tyłu koło klapy ponoć jest na jakiś haczykach i czy zmagał się z jakimiś trudnościami oraz najważniejsze czym uszczelniał przewierty z góry czy pod dachem. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruno Opublikowano 8 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 Jako że nie otrzymałem odpowiedzi sam zająłem się montażem relingów postanowiłem zdać relację z tych prac na forum dla zainteresowanych takim montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek11 Opublikowano 25 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2024 W dniu 8.10.2023 o 17:19, bruno napisał: Jako że nie otrzymałem odpowiedzi sam zająłem się montażem relingów postanowiłem zdać relację z tych prac na forum dla zainteresowanych takim montażem. to czekamy na relacje, jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 26 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2024 Na postanowieniu się skończyło...😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruno Opublikowano 28 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 Kolego trochę się rusz i poszukaj na forum a nie odrazu kogoś oceniasz . Zgodnie z obietnicą fotorelację szczegółową na tym forum wstawiłem w tamtym roku szukać a nie oceniać.Pzdr. Wyszukaj w szukajce Montaż fabrycznych relingów do Qashqai j10 po lifcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi