beerzet783 Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Witam. Mam do wymiany w swoim Murano Z50 oba złącza elastyczne czyli tzw plecionki. Chciałbym zakupić te złącza i oddać auto do spawacza. Nigdzie nie mogę znaleźć jakie wymiary mają oryginalne plecionki, a w internecie są różne o różnych wymiarach i niby wszystkie pasują do Murano. Dodam, że mój Nissan jest z 2006r. wersja europejska 3.5 4x4 234 KM. Zastanawiam się także czy sprawdziłby się tu montaż złącz na obejmy bez spawania, ale nie wiem czy byłoby to w ogóle możliwe. Czy ktoś z Was wymieniał już owe plecionki ? Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje na ten temat Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafiq Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Cześć, ja wymieniałem plecionki. Po prostu oddałem do warsztatu zajmującego się wydechami, sami dobrali i wspawali. Wydaje mi się, że nie ma sensu samemu się bawić,kopować itd. Oni mają dostęp do części i muszą dobrze dobraćśrednice. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Dokładnie oddać do zakładu niech dopasują , sam kupisz ani na tym nie zaoszczędzisz zbytnio, a nie wiadomo jak z dopasowaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beerzet783 Opublikowano 28 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Tak miałem zrobić, ale albo nikt nie chce się podjąć albo nie mają takich, które by pasowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Słabo szukasz , zakład od tłumików cały układ Ci zrobi bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkar Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Długość 60mm, średnica rury (zewn) 47mm, średnica siatki 80mm. Pozdrawiam. wkar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 i ja muszę pomału ogarnąć te temat, bo zauważyłem że plecionka średnio wygląda, tylko że muszę sam pospawać, bo nikt nie chce się w to bawić tylko wymiana całego elementu z rurami a najlepiej całego układu wydechowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beerzet783 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Dzięki za pomoc. Temat załatwiony. Odkręciłem część tłumika i zawiozłem do spawacza, pół godziny i po robocie. Okazało się, że gdybym zostawił auto bez odkręcania, koszt byłby 3 razy większy, a tak naprawdę zajęło mi to 15 minut. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 nie tylko 3 razy większy, znam przypadek, co taki dobry spawacz w sensie jakości spawu, zapomniał o pewnych podstawach i zj***ł ECU dokładnie w Murano .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.