cysiu Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Witam, Czy wie ktoś jak skutecznie wyłączyć autostart muzyki przesyłanej z telefonu z Androidem przez Bluetooth do NC ? Jest to trochę irytujące że wsiadam, telefon paruje się z samochodem a po chwili uruchamia się aplikacja z audiobookiem... ( i nie nie chce całkowicie wyłączać usługi przesyłania audio za każdym razem przed wejsciem ) Nie wiem czy to wina /zaleta NC (tutaj nie znalazłem żadnej opcji) czy Androida (tutaj bardziej się skłaniam do tego że jest problem - trochę stron w sieci jest na ten temat) Próbowałem już używać aplikacji Tasker aby przechwycić ten moment uruchamiania i go przerwać ale niestety bez powodzenia... Jakieś pomysły ? _ Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joys Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Na moje to ustawienia audiobooka, może masz ustawione automatyczne uruchamianie po wykryciu urządzenia audio bluetooth. U mnie Spotify nie uruchomi się póki nie klikne play na wyświetlaczu. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 A u mnie spoty raz się uruchamia sam a raz nie. Nie doszedłem do przyczyny. Chyba pozostaje włączyć radio przed wyłączeniem auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghostek69 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Proponuję zablokować aplikację z audiobookami w autostarcie telefonu i żeby nie działała w tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiu Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 no niby jest opcja w odtwarzaczu: Zapobiegaj autoodtwarzaniu przy połączeniu bluetooth ale wygląda na to że jest to ignorowane kiedy aplikacja jest uruchomiona w tle. Musze popatrzeć na ten autostart i działanie w tle może to będzie dobry kierunek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.