grzegorz35 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 witam mam pytanie czy ktoś miał podobny problem z automatyczną skrzynia biegów nissan qashqai 2008 rok, 2.0 dci . problem polega na tym że jak chce jechać ze stałą prędkością i popuszczam delikatnie gaz to najczęściej przy prędkości ok 70-80 km/h zaczyna strasznie szarpać silnikiem tak jakby nie potrafił zredukować sobie na mniejszy bieg. natomiast jak przełączę na zmianę biegów plus minus i sam dodaje biegi to się kompletnie nic nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_Mielnik Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Nie wiem czy dalej się borykasz z problemem ... ja miałem (też 2.0 dci) problem taki, że po rozgrzaniu jadąc ze stałą prędkością potrafiła skrzynia samodzielnie zrzucić przełożenia w dół (mało przyjemne doznanie jadąc autostradą 120km/h) ... różne były pomysły i domysły. Ostatecznie mechanik zaproponował mi wymianę sterownika skrzyni (miał używkę sprawną) - operacja przyniosła zamierzony efekt i od ponad roku jest spokój, a skrzynia pracuje idealnie. Może to jest jakiś trop... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.