Yankee Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Witam, Mam pewną wątpliwość co do typu sondy lambda jaką mam u siebie w swojej N15 1.4 ponieważ program Bingo S wykrył że jest 0-1V a z instrukcji wynika że działa w zakresie 0-5V (0,5-4,5V). Jak to jest u was? Czy przestawić w programie do regulacji instalacji tę wartość na prawidłową czyli 1-5 V czy też jest to efekt uszkodzenia np sondy lambda ? Zastanawia mnie również fakt taki, iż ostatnio wydaje mi się że za dużo mi pali benzyny i nie wiem czy przypadkiem nie miesza mi się troszkę pb95 z lpg. Jak sprawdzić czy przypadkiem jakimś cudem paliwo mimo wyłączenia wtrysku nie dostaje się do komory spalania razem z gazem ? Pozdrawiam, Yankee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Gdyby dostawał benzyne i gaz to by się silnik dusił i gasł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Sonda normalna - zakres pracy 0 - 1V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek.S Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Ja również mam silnik 14 16V 99r sterownik BINGO S4 sonde ustawioną 0-1V i oscyluje ładnie na LPG i na PB,czyli jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 0-5 V to sondy tytanowe występują w WERSJACH GTI starzych ,,, kolory kabli od sondy do kostki czerwony czarny biały ty masz zapewne normalną sondę cyrkonową 0-1 V o kolorach -jak 3 kable to 2 białe i czarny ... albo jeden fioletowy ,,, może ktoś ci się wpiął w obwód grzałki i dlatego masz 5 V bo opór grzałki powoduje spadek V ...... sonda ma oscylowac od najmniejszego do najwyższego ,,...możliwe że sonda padła ale skond aż takie napięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.