Stodi Opublikowano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Cześć kupie silnik do murano z50 2005r. wersja europejska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Opublikowano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) szukaj od rocznika 2006 wzwyż bo to po poprawkach najbardziej niezawodna jednostka. Ja za 5500zl kupiłem od firmy z roczną gwarancją. Edytowane 19 Czerwca 2019 przez jungu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stodi Opublikowano 20 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 A od jakiej firmy jeżeli można wiedzieć ? Mam na oku silnik z 2007 roku jeszcze w aucie chodzi ładnie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Wyleciało mi z głowy ale wydaje mi się , że poprawione były od 2007, a w 2009 wszedł tkz. Silnik 2 fazy, sporo zmian, np. trwalsze popychacze. Jak masz silnik z 2007, jeszcze w aucie i ładnie chodzi , to się nie zastanawiaj . A jeśli nie tajemnica to ile on kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stodi Opublikowano 20 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Żadna tajemnica 4500 wiec uważam ze cena dobra a dostanę tez sprężarkę klimy i będę miał w zapasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 To nawet nie dobra cena , ale bardzo dobra jak na silnik który możesz sprawdzić , a nie stoi na palecie i sprzedawca daję słowo humoru że działa i miał przebieg 120tys...do sprężarki dobrze trochę oleju zalać , ruszyć ja trochę i pozaślepiac otwory, bo za jakiś czas , będzie słowo humoru że dzialac będzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stodi Opublikowano 20 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Pochodzi z auta z Anglii i ma przejechane około 70tys mil. Dzięki za wskazówki co do sprężarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Opublikowano 21 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 13 godzin temu, Stodi napisał: Pochodzi z auta z Anglii i ma przejechane około 70tys mil. Uwierz mi że auta z Anglii mają takie same przebiegi jak w innej części europy. 70tys mil. w aucie z 2007r to średnio wychodziło by że właściciel robił nim 700km miesięcznie - Co jest naprawdę mało prawdopodobne. Do tego cena 4500zł - To albo klient nie wie co ma albo odwrotnie - wie co może w nim się zaraz rozsypać. Silniki z takim przebiegiem, rocznikiem i jeszcze dodatkowymi klamotami chodzą po 7000zł wzwyż. Jeśli auto na chodzie to podepnij pod kompa, sprawdź roboczogodziny skrzyni za pomocą aplikacji cvtz50. I jeśli stan faktyczny się potwierdzi to wtedy przyznam że trafiłeś prawdziwą perełkę. 17 godzin temu, Kazik_R52 napisał: Wyleciało mi z głowy ale wydaje mi się , że poprawione były od 2007 Główne i największe usterki poprawiano właśnie od roku 2002 do 2006 m.in. W roku 2006 zwiększono szerokość panewek które okazały się za wąskie dla tej jednostki. Mi właśnie silnik z roku 2003 zblokowało na panewce, pewnie bym to naprawił przed jeśli były by jakiekolwiek objawy, ale raptem coś zaczęło stukać i nie zdążyłem już do mechanika podjechać - cały proces trwał może 15min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stodi Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Silnik będzie bez alternatora pompy wspomagania itp tego nie potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Opublikowano 21 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Ja też kupiłem goły słupek za 5500zł i pisałem w poprzednim poście również o cenie silnika bez osprzętu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) 6 hours ago, jungu said: Jeśli auto na chodzie to podepnij pod kompa, sprawdź roboczogodziny skrzyni za pomocą aplikacji cvtz50. I jeśli stan faktyczny się potwierdzi to wtedy przyznam że trafiłeś prawdziwą perełkę. Dokładnie , jakby miał że 3000godzin to jeszcze kwiaty dla sprzedającego trzeba dac. A jak jest tam 7-8 tysiecy w co wierzę to raczej silnik już ma sporo przelatane , ale nadal jak sprawny to tragedii nie ma i kolejne 100-150tysi do tych 350-400 powinien dolatac.generalnie o stanie samochodu całkowitym swiadczy przebieg a o stanie silnika motogodziny. Lepszy jest silnik z przebiegiem 150tys km i 4000 motogodzin niż 120tys i 6000motogodzin.. bo ta druga wartość świadczy , że silnik pracował w niekorzystnych warunkach , miasto, krótkie odcinki , częste odpalania, np. taxi, policja , gdzie na parkingu auto ogrzewało kierowcow. Edytowane 21 Czerwca 2019 przez Kazik_R52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romang Opublikowano 12 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Hello, Jak by ktoś był zainteresowany https://www.olx.pl/oferta/silnik-nissan-murano-z50-CID5-IDzbV3X.html Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkik Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Witam kolegów. Mam taką propozycję: https://www.olx.pl/oferta/uszkodzony-nissan-murano-z50-CID5-IDBBB2m.html Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 silnik pali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkik Opublikowano 24 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Cały czas palił bez zarzutu. Po zdarzeniu nie próbowałem, ale zakładam że pali normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi