mati_wlkp Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 (edited) Z racji tego, że chcę zagazować Notka, to przymierzam się do wymiany. Czy macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? A może zostawić oryginalne? Edited June 28, 2019 by mati_wlkp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 normalne byle dobrej jakości, a masz tam przewody?? czy cewki?? no i warto świece zmienić też dedykowane do auta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@reS Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Tam nie ma przewodów WN, tam są cewki jak w 1.6. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati_wlkp Posted June 28, 2019 Author Share Posted June 28, 2019 Dziękuję za uświadomienie odnośnie przewodów Co do świec, to mam mętlik w głowie, bo za duży wybór. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@reS Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 świece oryginały NGK Platinium co 60 tyś wymiana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati_wlkp Posted June 28, 2019 Author Share Posted June 28, 2019 A takie? https://allegro.pl/oferta/nissan-micra-note-1-4-16v-88km-irydium-lpg-8209589893 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@reS Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 U nas wstawiają tylko NGK, kiedyś byłem w Rybniku w ASO i pytałem o świece do Notka.....tylko NGK. Ja takie używam i nie dam złego słowa powiedzieć Ale Ty kupisz jakie zechcesz.....osobiście na boschu się dwa razy przejechałem. W obydwu przypadkach świeca pękła równiutko w miejscu łączenia nakrętki z ceramiką. I to w audi gdzie bosch jest oryginalnie wstawiany i też kupiłem nowe NGK. Na boscha mam teraz uczulenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stuff1000 Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Ja używam tylko NGK , najlepsze świece i zero problemów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazik_R52 Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 On 6/28/2019 at 3:59 PM, mati_wlkp said: A takie? https://allegro.pl/oferta/nissan-micra-note-1-4-16v-88km-irydium-lpg-8209589893 nie mam dobrych doświadczeń w ex aucie po świecach boscha, i nie tylko ja . generalnie do japończyków/nissanów zalecają albo NGK albo DENSO. warto też patrzeć co się kupuje i nie brać chińskich NGK lub Denso, bo są tańsze o połowę, ale gorsze jakościowo, te chińczyki są w oryginalnych opakowaniach Nissan, itd... z reszto moje Denso iridium wymieniałem przy przebiegu około 170tyś km i wyglądały bardzo dobrze..... to świadczy o ich jakości, spokojnie 200tyś wytrzymują... chińskie Denso bym kupił za połowę ceny lub mniej, napisałem do 10 sprzedawców świec na ebay o kraj pochodzenia, nikt nie miał japońskich, a wszystkie jak oryginały nissan w opakowaniach brendowanych przez nissana.... więc zdecydowałem się na japońskie oryginały ze sklepu (oficjalna dystrybucja) ....bo nie chcę tam zaglądać co jakiś czas, zwłaszcza, że u mnie trzeba listwy wtryskowe, dolot, kolektor ściągać, a nawet czasami uszczelkę zmienić pod kolektor (100zł) i roboty przy tym na 2 godziny ................ tak ze polecam oryginały, w twoim wypadki NGK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati_wlkp Posted June 30, 2019 Author Share Posted June 30, 2019 Znalazłem NGK dedykowane do LPG: https://allegro.pl/oferta/swieca-ngk-nissan-note-1-4-05-12-7955208337 10 godzin temu, Kazik_R52 napisał: więc zdecydowałem się na japońskie oryginały ze sklepu (oficjalna dystrybucja) ... Możesz mi dać namiar na oficjalnego dystrybutora? Tu lub PW. Z góry dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazik_R52 Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 Myślisz , że to coś Ci da :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati_wlkp Posted July 1, 2019 Author Share Posted July 1, 2019 (edited) W dniu 30.06.2019 o 17:41, Kazik_R52 napisał: Myślisz , że to coś Ci da :-) Dzięki Trochę za droga wysyłka;) Póki co namierzyłem NGK wyprodukowane we Francji. Edited July 1, 2019 by mati_wlkp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts