mirekd Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Witam,czujnik ten znajduje się przy alternatorze,uwalił się kabelek.Czy ktoś wie jakie zadanie to spełnia,teraz jeżdżę bez tego i różnicy nie odczuwam.Dodam,że nie znalazłem na necie wzmianki o tym cudzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 To nie jest czujnik drgań tylko przeciwzakłóceniowy kondensator 250V - 2,2 µF. Jego brak możesz (ale nie musisz) odczuć w zestawie Audio samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekd Opublikowano 2 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Dzięki,twoja odpowiedz upewniła mnie ,po prostu źle przetłumaczyłem.Na razie nie odczuwam istotnych zmian audio.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Ty jak człowiek możesz to usłyszeć tylko w audio, nie jeździsz z kablami w zębach więc skoków napięcia nie odczujesz, ale generalnie takie zakłócenia źle wpływają na całą elektronikę w samochodzie. W ostateczności można założyć taki kondensator od innego samochodu bo parametry w większości marek chyba są takie same , głównie chodzi o pojemność - 2,2 µF. Jak alternator zacznie szwankować i będzie generował większe zakłócenia to może się okazać, że zacznie szwankować elektronika w sterownikach i będziesz walczył z urojonymi problemami, tylko dlatego że zaoszczędziłeś 30 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekd Opublikowano 2 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 OK,nie napisałem ,że nie założę ,jestem w trakcie szukania.Na portalach aukcyjnych brak sensownych zamienników ,zostały mi jeszcze sklepy auto i miejscowe szroty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 https://allegro.pl/oferta/kondensator-alternatora-nissan-x-trail-2-0dci-8179244309?reco_id=1f501f84-9d06-11e9-afae-000af7f643e0&sid=f8bddad5d737919e6c726c989b66bdbe96499e13bc806f55bd0c404f69ac7020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.