mlodyt8600 Posted July 14, 2019 Share Posted July 14, 2019 Moze ktos pomoże:) wymieniłem welur na skore z elektrycznym sterowaniem oraz pamięcią kierowcy. Wszystko działa oprócz pamięci w instalacji fabrycznej była inna kostka. W mojej tylko zasilanie a z nowego fotela skórzanego oprócz zasilania wychodzi dodatkowo 3 cienkie przewody dwa skręcone ze sobą i 1 luźny. Moduł jest pod fotelem. Może ktoś trafił na schemat podłączenia takiego fotela. Nissan qashqai 2017 ale nowe fotele z tekny+ 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afrance Posted July 14, 2019 Share Posted July 14, 2019 Na 99% nie pójdzie ponieważ wcześniejsze modele tego nie miały. Musialbys zmienić oprogranowanie auta co raczej nie jest możliwe bo to są trochę inne auta.Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlodyt8600 Posted July 14, 2019 Author Share Posted July 14, 2019 I kupno komputera od tego auta tez nic nie da? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafsty Posted July 14, 2019 Share Posted July 14, 2019 6 godzin temu, Afrance napisał: Na 99% nie pójdzie ponieważ wcześniejsze modele tego nie miały. Musialbys zmienić oprogranowanie auta co raczej nie jest możliwe bo to są trochę inne auta. Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Nie jestem pewien czy kolega ma rację ale u mnie jest sporo wolnych kostek pod siedzeniem a auto z roku 2017 (gdzieś to nawet wrzucałem na forum). Nie trzeba zmieniać żadnego oprogramowania tylko podłączyć do kompa i odblokować funkcję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlodyt8600 Posted July 14, 2019 Author Share Posted July 14, 2019 @rafsty zgadza się kostki sa pod fotelem luźne jedna od grzania druga od elektryki tylko w mojej instalacji z kostki wychodza 2 przewody a z nowo zakupionych foteli kostka od sterowania jest inna i jest 5 przewodów:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafsty Posted July 14, 2019 Share Posted July 14, 2019 Najwidoczniej coś zmodyfikowali z siedzeniem. Może któryś z kolegów który ma tekne spojrzy pod siedzenie ile ma przewodów we wtyczce W elektrycznym siedzeniu pokazuje że brązowa wtyczka tam wchodzi i ona nie ma 5 przewodów. @mlodyt8600 wrzuć fotkę tej wtyczki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CONCIERGE Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 Panowie ruszyło coś w temacie? Udało się komuś podłączyć fotele J11B Tekna+ z pamięcią? W załączeniu zdjęcia kostek pod fotelem kierowcy i pasażera. Fotel kierowcy posiada 4 wtyczki (do pierwszej z lewej dochodzi pięć przewodów). Fotel pasażera ma 5 kostek - doszła brązowa która zasila elektryczne przesuwanie fotela reszta pasuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.