Robold Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Czy ktoś może mi podpowiedzieć co może być przyczyną tego, że nie mogę włączyć napędu 4wd ani 4lo. Podczas jazdy na 2wd na wyświetlaczu mam ikonkę napędów z czarnymi tylnymi kołami, gdy przełączam na 4wd ikonka znika a zapala się żółta kontrolka 4wd – napęd na przód nie włącza się. Sprawdziłem wszystkie kable pod autem, potraktowałem „kontakt spray” kostki czujników przy reduktorze, sprawdziłem ABS – nic to nie dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Pif Paf Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Miałem podobną awarię. Nie włączał się napęd 4x4, u Zaborowskiego w Warszawie naprawili chyba czujnik i kontrolka zaczęła się świecić. Powiedzieli , że napęd się włącza i pojechałem w góry. Tam okazało się, że kontrolka się świeci, ale napęd się nie włącza. Po powrocie reklamacja i nerwowy majster, uważał, że to niemożliwe. Po potwierdzeniu coś jeszcze naprawiali, ale nie pamietam co szczegółowo to było. Jakaś mechanika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betepok Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Może to pomoże https://www.nissan-navara.net/27-questions-answers-d40-diesels/60097-4wd-warning-light-80-time.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.