Lucky Opublikowano 20 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Jako że nie dawno nabyłem w/w, chcialbym uzyskac info jak wyglada wypalanie dpf w tym aucie - czy są jakies tego objawy jak podwyższone obroty czy podwyższone zużycie paliwa.....cokolwiek? Aby wiedzieć by go w danej chwili nie gasić itp W drugim samochodzie z dpf ewidentnie widze podwyższone obroty do 950 na luzie gdy wypala sie dpf, głośniej chodzi i zużycie paliwa "chwilowe" jest sporo wieksze na wyswietlaczu, auto chodzi glosniej itp - jak to jast w Qashqai - po czym poznać że w daym momencie sie wypala? Jakie macie średnie interwały miedzy wypalaniem/dopalaniem w tym samochodzie i jk długo trwa wypalanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 20 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Tego to chyba nikt nie wie kiedy się wypala. Po prostu jeździsz i tyle. Ten model podobno ma dodatkowy wtrysk paliwa bezpośrednio do DPFu więc na początku jedynie poznawałem że wypalał się filtr po charakterystycznym zapachu nagrzanej blachy obok samochodu. Potem ten zapach zanikł i teraz nie mam pojęcia kiedy się wypala. Przejechane ok 37k km i nie mam najmniejszego pojęcia ile razy się filtr wypalał. Nie przejmuj się tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 20 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 https://forum.nissanklub.pl/topic/111652-wypalanie-dpf-w-qq-2-fl/ Wystarczy poszukać kolego.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Dzięki za link, czyli całkiem inaczej niż w starszej furze gdzie nie miałem dodatkowego wtrysku do dpf i czekalem nieraz az sie wypali... dzienks! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drops89 Opublikowano 21 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 1.5 dci 115 km 2018, pojawił się komunikat o niskim poziomie adblue (zapas na 2400km) ile l muszę tego dolać? Nie znalazłem w instrukcji nigdzie wzmianki.. Czy jest jakaś różnica między producentami w składzie adblue itp czy kierować się ceną? Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 https://www.auto-swiat.pl/porady/eksploatacja/nie-przeplacaj-za-adblue/z6pv7vz Według AŚ,wszystkie mają jednakowe parametry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drops89 Opublikowano 21 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Przejrzane, dziękuję a ktoś uzupełniał już może i wie jaką ilość trzeba dolać do "pełna"? Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky Opublikowano 24 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 MIałęm taki sam komunikat, wlałem 10L i już słyszałem dzwiek jakby było niemal pełno... A swoją drogą - dziwne włąsnie bo tez szukalem - ze w instrukcji nic a nic nie ma mowy o ADBLUE - czyli jakby sie nie wlało i auto staneło to ciekawe czyja by była wina - skoro nie ma w instrukcji to nie powinno wymagac obslugi przez uzytkownika (domyslnie)....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppkkk Opublikowano 1 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 W dniu 24.07.2019 o 19:45, Lucky napisał: MIałęm taki sam komunikat, wlałem 10L i już słyszałem dzwiek jakby było niemal pełno... A swoją drogą - dziwne włąsnie bo tez szukalem - ze w instrukcji nic a nic nie ma mowy o ADBLUE - czyli jakby sie nie wlało i auto staneło to ciekawe czyja by była wina - skoro nie ma w instrukcji to nie powinno wymagac obslugi przez uzytkownika (domyslnie)....? AdBlue 16 litrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.