pio00 Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Cześć Wszystkim, Zostałem świeżym posiadaczem Micry K12 z 2010 roku, czyli końcówka serii. Model 3 drzwiowy. Mam pytanie o szparę u dołu błotnika, którą widać przed drzwiami jak się je na maksa otworzy: Czy ta przestrzeń jest oryginalnie czymś wypełniona? U mnie jest pusta, tzn. byłaby pusta gdyby nie masa błota i liści które tam się jakoś dostają. Mógłby ktoś z posiadaczy K12 sprawdzić u siebie? Z góry dziękuję i pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Od tej zabłoconej szpary zazwyczaj zaczynają się problemy z rdzą. To przypadłość Nissanów od zarania dziejów. Skorzystaj z odkurzacza i wyciągnij ile się da, następnie wymyj najdokładniej jak się da, wysusz, po czym zabezpiecz woskiem do przestrzeni zamkniętych w spray'a. Jak stwardnieje, popraw masą do zabezpieczania podwozi w spray'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio00 Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Ok, dzięki. Tak zrobię. W Qashqaiu jest tam wciśnięta taka pianko-gąbka, która dość szczelnie to wypełnia. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 10 godzin temu, Andrzej G napisał: Od tej zabłoconej szpary zazwyczaj zaczynają się problemy z rdzą. To przypadłość Nissanów od zarania dziejów. Pociesz się że ta szpara to przypadłość nie tylko nissanów niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcintju Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 U mnie też jest szpara, micra k12 c+c 2006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katadeo13 Opublikowano 28 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 U mnie też jest przestrzeń, trochę liści i brudu. Micra K12 2008r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper.tancztyk Opublikowano 31 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 U mnie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeo29 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Nie wiem jak teraz, w moim nissanie z początku 2004 roku była gąbka /pianka - co jakiś czas wyciągałem liście i inne śmieci. Wydmuchiwałem sprężonym powietrzem. Potem przestałem robić cokolwiek. Micra jest już pełnoletnia ale rdzy tam nie ma. Za to osiadły zawiasy drzwi lewych i są do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Mam też w naszej tą dziurę (2005r) nigdy nie cudowalem, ze trzy razy wyczyściłem...Zero rdzy.Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi