Tomas83 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Witam, Mam taki problem. Od czasu do czasu wyskakuje mi żółta ikonka hamulca recznego. Byłem w serwisie wymienili mi czujnik pod sprzęgłem. Sytuacja się poprawiła ale nie znikła. Przed serwisem nie było dnia żeby się nie świeciła. Teraz zapali się raz na dwa tygodnie. Gaśnie gdy wyłączę silnik, zacznie mrugać lampka czerwona na ręcznym, odpale znowu silnik i jest ok. W czym jest problem?\ Leci mi ostatni rok gwarancji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 A jak z poziomem płynu w zbiorniczku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas83 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Jest ok. W Lublinie w serwisie kazali mi go zresetować. Przytrzymać pedał nożny hamulca, puścić reczny itd. Nic to nie dało. W Rzeszowie wymienili czujnik, jest lepeiej ale i tak od czasu do czasu przy ruszania się zaświeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Jeżeli coś nie tak z czujnikami przy pedałach możesz spróbować sprawdzić samemu,po prostu poruszaj przewodami i obserwuj kontrolki.Dalsze czynności,to posadź kogoś przed deską i poruszaj przewodami przy tylnych kołach,czasami tam jest diabeł pogrzebany.A może po prostu czujnik poziomu płynu źle działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joys Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 A może tu chodzi o moduł od "ręcznego"? W upały to u mnie norma, że zaciąga tylko na jedno koło. Muszę ze 2,3 razy spuścić i zaciągnąć "ręczny" żeby wszystko wróciło do normy. Tego lata miałem to już z 10 razy (żółta kontrolka hamulca plus migajacy ręczny) Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 To może być,ale również wadliwy silniczek ręcznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas83 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 2 godziny temu, joys_pl napisał: A może tu chodzi o moduł od "ręcznego"? W upały to u mnie norma, że zaciąga tylko na jedno koło. Muszę ze 2,3 razy spuścić i zaciągnąć "ręczny" żeby wszystko wróciło do normy. Tego lata miałem to już z 10 razy (żółta kontrolka hamulca plus migajacy ręczny) Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Ale czujesz różnice jak ruszysz i ci się świeci kontrolka na żółto recznego, bo ja nie bardzo. Czasami mam tylko inny problem że nie chce mi lekko puścić recznego przy ruszaniu. Godzinę temu, JACKO29 napisał: To może być,ale również wadliwy silniczek ręcznego Niby dokładnie słychać jak się zaciska i puszcza hamulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joys Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Różnice czuć przy włączaniu ręcznego, przy toczeniu w przód jak zaciąga na jedno koło to zabuja samochodem, jak zaciąga na oba to jest solidne zatrzymanie i tył przysiada Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpazner Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 (edytowane) Miałem ten sam problem, w serwisie wymienili moduł sterujący od hamulca ręcznego i wszystkie problemy zniknęły tj. świecąca kontrolka oraz mrugająca dioda na przycisku. Jak zgłaszałem do ASO to powiedziałem tylko że mruga dioda na przycisku i już wiedzieli o co chodzi. Naprawili w mniej niż godzinę. Swoją drogą jak rozmawiałem ostatnio z gościem z serwisu to wspominał, że te moduły coś strasznie szybko padają i wspominał również, że przeważnie po wymianie akumulatora ale co to ma do rzeczy to nie wiem Edytowane 14 Sierpnia 2019 przez blackpazner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Dzisiaj po raz pierwszy nie zgasła po wyłączeniu silnika żółta kontrolka ręcznego, do tej pory jekoś udawało się ją zresetować ( a właściwie chyba moduł ręcznego) metodą informatyczną - wyjdź i wejdź. No cóż trzeba umówić się do NISSANA. a myślałem, że zostawię to na grudzień, bo w styczniu mija 3 lata gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 26 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 No to małe up do tematu. Moduł do wymiany, ale ASO radzi poczekać do połowy października, bo ma być nowy moduł - ponoć zmodyfikowany i lepszy niż obecny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotgier Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 (edytowane) U mnie co jakiś czas wyskakuje żółta kontrolka ręcznego a po zatrzymaniu pulsuje czerwona. Po postoju i odpaleniu wszystko jest ok. Zgłosiłem do serwisu ale odpowiedzieli mi, że jak przyjadę to prawdopodobnie komputer nie odczyta błędu i trudno będzie coś zrobić, bo przyczyn może być wiele. A ponieważ auto jest jeszcze na gwarancji muszą mieć dla Nissana czarno na białym ( chyba wydruk z kompa) podstawy do jakiejkolwiek naprawy gwarancyjnej. Pan sugerowal, że jak wystąpi problem zholować auto do serwisu (Assistance). Obawiam się tylko , że również w tym przypadku po odpaleniu silnika będzie wszystko ok i też komputer może nie wskazać błędu. Sam nie wiem co robić bo w styczniu konczy się gwarancja a nie chciałbym zostać z problemem. Edytowane 28 Października 2019 przez jotgier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Mam dokładnie to samo. Zgłosiłem 2 x. Za pierwszym wymienili akumulator bo podobno tak mieli napisane w sposobie naprawy, a za drugim zdiagnozowali usterkę sterownika(?) i zakwalifikowali go do wymiany. Na razie czekam na wezwanie do serwisu. U mnie od razu było widać na kompie kod błędu i myślę że u Ciebie będzie to samo- też w serwisie nie świeciła kontrolka, a kod błędu był widoczny. Były też np. błędy z czujników ciśnienia. Jedź i zgłaszaj. A jak będą zbywać,że nie widać, to zrób to zgłoszenie pisemnie i takiej żądaj odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotgier Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 53 minuty temu, drds napisał: Mam dokładnie to samo. Zgłosiłem 2 x. Za pierwszym wymienili akumulator bo podobno tak mieli napisane w sposobie naprawy, a za drugim zdiagnozowali usterkę sterownika(?) i zakwalifikowali go do wymiany. Na razie czekam na wezwanie do serwisu. U mnie od razu było widać na kompie kod błędu i myślę że u Ciebie będzie to samo- też w serwisie nie świeciła kontrolka, a kod błędu był widoczny. Były też np. błędy z czujników ciśnienia. Jedź i zgłaszaj. A jak będą zbywać,że nie widać, to zrób to zgłoszenie pisemnie i takiej żądaj odpowiedzi. Pisemnie czyli jak? Pismo, email ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Pismo z potwierdzeniem prosto do rąk najlepiej kierownika serwisu. Może być mail z potwierdzeniem odczytu, ale musi być do konkretnej osoby, nie na firmę. ta usterka jest na tyle popularna, że raczej Cię nie oleją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Miałem ten sam problem. Pojechałem do serwisu i wymienili sterownik. Teraz jest wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afrance Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 U mnie problem ustąpił po wymianie akumulatora. Wcześniej przy każdym gaszeniu występowała usterkaSent from my SM-A530F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Jestem po wymianie sterownika dwa dni temu. Na razie błędów brak, ale po wymianie aku było podobnie. obserwacja w toku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mao Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Sterowniki sygnalizują nie tylko własne błędy ale również problemy z zasilaniem. Za niskie napięcie może spowodować niewłaściwe lub niepewne zadziałanie danego systemu. Tak więc czasem problem bywa z akumulatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi