MasterChef Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Dzień dobry, Dziś na podnośniki u mechanika zobaczyłem, że dzieje się źle. Mocna korozja ramy za tylnym lewym kołem. Prawa strona trochę lepiej. Zamierzam jeszcze zdjąć koło zapasowe bo tam podobno też lubią dziać się cuda. I tutaj moje pytanie lub nawet kilka: - czy ktoś z Was już sobie z tym radził? Jeśli tak to samodzielnie czy z pomocą fachowca? - czy możecie polecić kogoś z woj. dolnośląskiego, godnego uwagi, kto podjął by się zrobienia ramy? Może ktoś z Was (kto już to robił) chciałby i mógłby się tego podjąć? Jeśli trzeba mogę podjechać dalej:). - czy można ogarnąć ramę bez zdejmowania budy? - no i kluczowe pytanie : jaki mniej więcej koszt? Wstępnie rozmawiałem z gościem, który może tam wspawać wstawkę... Będę ogromnie wdzięczny za wszelką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skerim Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 U mnie robił szpenio, piaskowanie bez ściągania budy, a potem środki. Przy okazji malowanie zderzaka, nadkoli, rynienek dachowych - suma summarum wyszło około 5000. Trzeba przy tym ocalić numer nadwozia - jest po lewej stronie od słupka trochę w kierunku przodu auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterChef Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 12 godzin temu, skerim napisał: U mnie robił szpenio, piaskowanie bez ściągania budy, a potem środki. Przy okazji malowanie zderzaka, nadkoli, rynienek dachowych - suma summarum wyszło około 5000. Trzeba przy tym ocalić numer nadwozia - jest po lewej stronie od słupka trochę w kierunku przodu auta. Dzięki, a jak dawno robiłeś i jak to teraz wygląda? Myślę o tym żeby to zrobić samemu, w myśl zasady że nikt ci tak dobrze nie zrobi jak ty sam.. No chyba że znalazłby się ktoś naprawdę godny polecenia, ale o to trudno (nawet jeśli chodzi o odzew tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skerim Opublikowano 19 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Witam Robiłem rok temu, mechanik standardowo po roku robi poprawki - wizyta u niego jeszcze przede mną, ale auto oglądał i stwierdził że jest lepiej niż się spodziewał ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.