Michal1980_2006 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Witam wszystkich, kupiłem QQ z 2018 roku na felgach aluminiowych 17. Chciałbym zakupić 19 oryginalne ale się zastanawiam jak będzie z komfortem. Czy może pójść na kompromis i kupić 18. Wyboru jednak zbytnio nie ma. Na 19 prezentuje się zdecydowanie ładniej (np felgi Tekna) felga wówczas ładnie wkomponowuje się w samochód. Interesują mnie tylko oryginalne felgi. Proszę o wasze sugestie i porady. Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 komfort bedzie zalezal od opony ktora zalozysz na ta felge, jesli bedziesz mogl uzyc cos innego niz opona niskoprofilowa jesli tylko takie, to o ile nie poruszasz sie autostradami i drogami szybkiego ruchu, beda Ci dzwonily plomby w zebach ; ) przy oponie niskoprofilowej alufelgi sa narazone na wieksze ryzyko uszkodzenia w razie zaliczenia wyrwy w jezdni czy wyzszego kraweznika inna sprawa to mozliwosc wyboru odpowiedniego rodzaju ogumienia, sprawdz jakie sa zamienniki adekwatne do dedykowanego ogumienia, ich cene i kompatybilnosc z homologacja rozmiaru opon przeznaczonych dla Twojego auta oczywiscie jesli masz nieograniczone srodki finansowe punkt dot. ceny nie odgrywa roli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joys Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Ja posiadam 19' w swojej kaszce i jest o wiele twardziej niż na zimowych 16'. Z drugiej strony niski profil opony zapewnia większą pewność jazdy w zakrętach, no i wygląda o wiele lepiej. Tyle Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutenet Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 A to moje zdanie.... Miałem J10 na oryginalnych 18 i mi się bardziej podobało wizualnie niż obecnie J11 tekna na 19 co nie znaczy że teraz się nie podoba W temacie jazdy na autobanach....J10 na 18 przy 160km/h ostro trzymałem kierownicę bo miałem wrażenie że jadę po lodzie , natomiast teraz J11 i 160km to luzik i czuję że się wlokę ... Także ....czy na drugi sezon letni zamieniłbym 19 na 18 ??? Hmmmm ....nie wiem....może jeżeli tak z grubsza patrząc 19 koła po sezonie na 18 koła nowe ....?? Nie wiem nie wiem.... Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.