Gość vqsoft1 Opublikowano 26 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2005 dzisiaj torche sobie posmigalem po podwarszawskich zadupiach( po zmroku) i doszedlem do wniosku ze lepsze swiatla to ja mialem w moim sportingu( 90/100w na odzielnych kablach) wiec z racji ze w almie nie chce eksperymentowac z zarowkami mocniejszymi chcialems ie poradzic jakie haluxy kupic? co polecacie? moze jakies philipsy a mozesz os ram???????????)) co konkretnie dobrze sie sprawdza w tych reflekotrach dla nie obeznanych w ty, co posiadam to jest to alma z przed syfu z renault. )))) czekam na porady + kosztaaaaaa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 Ja miałem H7 Osram Coll Blue - szt. 33 zł, świeciły wyraźnie lepiej, do tego takim swiatłem zbliżónym do barwy dziennej (czyli takie białe), ale w ciągu pół roku szlak trafił obie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 Witam, ja kupiłem miesiac temu Philipsy+30% wiecej swiatła 20 zł 1 szt, i jak narazie jestem zadowolony. Znajomy kupił Philips weatherVision 19 zł i bardzo sobie chwali . pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 ja mam philipsy GT130...i jak narazie tfu, tfu, jak na H7 mam je baaardzo długo, jakieś pół roku albo i lepiej ;-) świecą na biało....ostatnio pojawiły się philipsy night guide, podobno super sprawdzają się przy jeździe w nocy, bardziej oświetlają pobocze i takie tam, i następnym razem te wypróbuję......te pierwsze kosztują chyba koło stówy za komplet, a te drugie...nie pamiętam, jutro sprawdzę na półce ;-) nigdy nie testowałam żarówek osram, a można by spróbować..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lancer Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 ja tak jak monia mam gt 130 i swieca juz dluuuuugo i superowo, no wkoncu pewny towar od pewnego sprzedawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 Ja powie tylko jeżeli chodzi o Osrama to jest produkt najwyzszej połki ale tylko w żarówkach tradycyjnych, jeżeli chodzi o samochodowe to lipa. Nawet nie chcieli mi ich wziąć jako reklamacje, a na tradycyjne zarowki Osram daje 3,6 lub 10 lat gwarancji. Nie próbowałem jeszcze Phila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almerka2003 Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 ja miałem osrama tez szybko padły teraz niedawno kupiłem philipsa blue vision zobaczymy jak długo wytrzymaja ale w nocy swieca super daja bielsze siwatło kupiłem 4 sztuki po 27 sł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulik Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Ja ostatnio przeżyłem horror :evil: . Musiałem po ciemku wymienić żarówkę H7 prawego swiatła mijania. Nie wiem jak w innych N16, ale w mojej 2.2 DI na wysokości tej żarówki jest zbiorniczek wyrównawczy....Mordowałem się 30 minut!!! Może japończyk włoży tam rękę, ale moja się tam po prostu nie mogła zmieścić :shock: . Po raz pierwszy poważnie zdenerwowałem się na mój samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Ja ostatnio przeżyłem horror :evil: . Musiałem po ciemku wymienić żarówkę H7 prawego swiatła mijania. Nie wiem jak w innych N16, ale w mojej 2.2 DI na wysokości tej żarówki jest zbiorniczek wyrównawczy....Mordowałem się 30 minut!!! Może japończyk włoży tam rękę, ale moja się tam po prostu nie mogła zmieścić :shock: .Po raz pierwszy poważnie zdenerwowałem się na mój samochód. heh mialem to samo. Ja postanowilem wykrecic ten zbiorniczek i urwala sie sruba! wiec skonczylo sie na tulejowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Sobota Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 heh mialem to samo. Ja postanowilem wykrecic ten zbiorniczek i urwala sie sruba! wiec skonczylo sie na tulejowaniu. Hmm, ja tez ostatnio wymieniałem obydwie. W sumie to nawet łapek nie obtarłem za mocno, a mam niemałe. Trzeba trochę pokombinować, ale da się bez wyciągania. Na pocieszenie dodam że są samochody w których tylko serwis wymienia żarówki przednich świateł, bo np. trzeba do tego wyciągnąć cały reflektor. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 ja w n16fl wymieniłem bez żadnych kłopotów. Apropos problemów z wymianą to, żeby wyminić w corolli wersja 8,5 to pół samochodu trzeba rozebrać. w tico trzeba zdemontować nadkola! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 problemów z wymianą to, żeby wyminić w corolli wersja 8,5 to pół samochodu trzeba rozebrać.! zgadza sie ! :wink: przed almą miałem własnie taką rolke e11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 zgadza sie ! :wink: przed almą miałem własnie taką rokle e11 z ciekawości pytam, czemu nie zostałeś przy toyocie :?: podobno autka nie do zajeżdzenia. Gdyby dało mi się kupić corollę z kratą przed wejściem ustawy vatowskiej to pewnie bym jeździł corollą pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raVonline Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 z ciekawości pytam, czemu nie zostałeś przy toyocie :?: podobno autka nie do zajeżdzenia. Gdyby dało mi się kupić corollę z kratą przed wejściem ustawy vatowskiej to pewnie bym jeździł corollą pozdrowionka w sumie dziwne bo mialem toyotke od nowosci z salonu (e11 z 1998r. HB made in japan) alme kupilem uzywaną 2 letnią (odliczylem 50%vatu) w sumie to chcialem odmlodzic wóz i miec klime no i mam poki co nienarzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeso Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 ja miałem osrama tez szybko padły Ja mam żarówki osrama od ponad roku czasu i jest gitarrra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niute Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 Ja mam żarówki osrama od ponad roku czasu i jest gitarrra! A konkretnie jakie masz? Ja dziś kupiłem Philipsy NightGuide i jutro je założę i przetestuję (31 euro za 2 sztuki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeso Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 Ja mam żarówki osrama od ponad roku czasu i jest gitarrra! A konkretnie jakie masz? Szczerze, nie pamiętam. Wiem, że na opakowaniu było napisane "+30%". Mam opakowanie w bagażniku. Jak nie zapomnę, to napiszę jak one się nazywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Ja dziś kupiłem Philipsy NightGuide i jutro je założę i przetestuję I jak wypadly testy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Ja od grudnia mam Osram silverstar 50% (65zł za 2), nie wiem jak będzie z zywotnością ale świecą faktycznie duzo lepiej od standardowych tungsram-ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 ale świecą faktycznie duzo lepiej od standardowych tungsram-ów Kazde zarowki +xx% beda swiecily lepiej od standardowych! Ale bardziej interesuje mnie jak pytalem wyzej uzytkownika Niute te jego philipsy nightguide ps. w innym autku mialem tungsramy +60% - zywotnosc mialy przeszlo 14miesiecy, czy dalej inny uzytkownik sie nimi cieszy? nie wiem 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Kazde zarowki +xx% beda swiecily lepiej od standardowych! Ja osobiście nie wierzę bezgranicznie we wszystko co jest napisane ze względu na wszechobecny marketing i dlatego podzieliłem się swoim spostrzeżeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Ja osobiście nie wierzę bezgranicznie we wszystko co jest napisane ze względu na wszechobecny marketing... Zapewne jak wiekszosc rozsadnie myslacych, ja przetestowalem juz osramy, tungsramy i philipsy (wszystkie +xx%) ale interesuje mnie konkretnie opinia o 3-in-1 A porownujac je do standardowych - to jest widoczna roznica, czasami tylko nie ma roznicy pomiedzy zarowkami +xx% - a jest w cenie i w orientacyjnym czasie uzytkowania (czyt: przepalania sie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 A jak u was z trwałością? Do tej pory jeździłem na Osramach i 2 razy wytrzymały mi 360-365 dni. :evil: Teraz mam Narva i zobaczymy. A propos wymiany to rzeczywiście przeszkadza zbiornik płynu do wycieraczek, szczególne aby zciągnąć wtyczkę, ale jak zejdzie to już OK. inne auta potrafią mieć gorzej...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 A propos wymiany to rzeczywiście przeszkadza zbiornik płynu do wycieraczek, szczególne aby zciągnąć wtyczkę No nieco rzeklbym 'upierdliwe' jednak idzie sobie poradzic, za drugim razem idzie sprawniej Co do wytrzymalosci to juz wczesniej napisalem, mialem w innym autku tungsram +60 (tam byly H4) i wytrzymaly mi 14miesiecy, pozniej autko sprzedalem i... nie wiem czy dalej 'trzymaja' Wczoraj zmienilem na philipsy nightguide, nie doczekalem sie jakiejs konkretnej opinii porownujac je do chociazby jakichs +xx% wiec kupilem zeby sie przekonac 8) Korzystalem rowniez wczesniej z GT130 i sa lepsze niz +xx%, ale kazdy swoje chwali a jak sie przepali to bedzie obrzydzal innym, tak juz jest :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 Wczoraj zmienilem na philipsy nightguide, nie doczekalem sie jakiejs konkretnej opinii porownujac je do chociazby jakichs +xx% wiec kupilem zeby sie przekonac 8) No to może chociaz od Ciebie się dowiemy jaki efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi