kbat Opublikowano 3 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Pytanko, czy wtryski do 139 KM (DCI) 16600-AW400, 401, 402, 420 itd. zagrają w słabszej wersji 126 KM (DI) 16600-AU600 ? Czy ktoś z Was próbował takiej kombinacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercleb Opublikowano 4 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Niestety musisz mieć AU600, kiedyś to przerabiałem a pamiętam, że jest problem z dostępnością tych wtryskiwaczy. Masz 2.2di czy pierwszy rocznikowo 2.2 dci? Ja miałem obie wersje, obie rok 2002 i obie miały jeszcze wtryskiwacze AU600. AW400 nie podeszły, tak stwierdził mój mechanik bo te akurat łatwo szło dostać, musiałem szukać AU600. U mnie był ewidentnie padnięty jeden wtryskiwacz, słuchać go było jak stukał. Jak nie masz jeszcze tragedii to spróbuj wyczyścić Liqui Moly diesel spulung (nie pamiętam jak dokładnie to się pisze) i dodawaj olej 2T do paliwa, ja tak robiłem i przez następne parę lat nie miałem problemów przynajmniej z wtryskiwaczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbat Opublikowano 4 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 No właśnie mam auto, które nie odpala i 3 wtryski do wymiany YD22 (di) 129 KM (93kW) - na cewce za duży opór. W katalogu są też wtryski AW421 (AW42A) do 93kW, ale też nie mam pewności czy podejdą zamiast AU600. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 4 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Podaj Vin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbat Opublikowano 5 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Przesłałem na email: Thunder@nissanklub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 5 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Po nr. Vin wychodzi tylko AU600 i żaden inny zamiennik, więc raczej nic innego nie podejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbat Opublikowano 5 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Jakie wtryski powinny być i jakie są, to wiem. Ale co się stanie jak zamontuję od silniejszej lub nowszej wersji - oto jest pytanie! Dzisiaj wyciągnąłem wtryski 16600 AU600 i wszystkie mają zapieczone końcówki wtrysku o symbolu DLLA148P800. Ciekawe jakie są w AW4...? Kto wie proszę o info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 5 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Ja wiem że Ty wiesz, ale jak podchodzi część z innym numerem to jest to zaznaczone. Podobnie było w innym temacie. W T30 też ktoś próbował wstawić wtryski z dCi do di. Oba silniki CR a inna charakterystyka działania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.