michaell Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Cześć Ze względu na fakt, że jeszcze nissanem mam zamiar trochę pojeździć to wymieniam regularnie części które wymagają naprawy Dwa lata temu wymieniłem półoś lewą, uszczelkę kupiłem zamiennik w sklepie motoryzacyjnym za jakieś śmieszne pieniądze. We wrześniu zauważyłem że kapie od przegubu wewnętrznego półosi. Winna uszczelka. Postanowiłem na oko kupić oryginał w Renault za 42 zł bo w nissanie koszt 120 zł Według informacji w katalogu renault uszczelka 383421561R się nie nadaje do nissana ja założyłem i jest ok. 2 tygodnie 350 km zrobione nic się nie leje. 2. Części zawieszenia zamienniki są tak słabe ze szkoda pieniędzy na serwis. Po testach wraz z kolegą co ma primere stwierdzamy, że tylko niemiecka firma LEMFORDER produkuje części trwałe. Reszta to jakość śmieciowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agusia0003 Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Ja się tak nadziałem ,jak kupowałem "tańsze" łożyska do kół,po tygodniu zaczęły wyć,wniosek,że nie warto oszczędzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chytry.lis Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 jak poszedłem kupować zawór EGR i uszczelkę tego zaworu do serwisu Renault to obsługa robiła wszytko żeby mnie zniechęcić i odwieść od tego zamiaru mówiąc że kilometr dalej jest ASO Nissana ostatecznie kupiłem EGR 82 00 542 997 i uszczelkę 82 00 801 147 - od tamtej pory zrobiłem już 20 tyś km i wszystko działa aż miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.