sylwekj Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 witam mam problem z moim nissana rano jak go odpalam strasznie nie równo pracuje jak dodaje gazu strasznie się dławi kopci na czarno , później przechodzi lecz podczas ruszania na 1,2 biegu znów strasznie szarpie i kopci i po kilku sekundach przechodzi jedzie normalnie na reszcie biegów normalnie jedzie a na komuterze nie pokazuje żadnego błędu, szukam pomocy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronkzz Opublikowano 10 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Spróbuj odłączyć czujnik temperatury cieczy płynu chłodzącego, tego co wchodzi w termostat. Odpal i zobacz czy będzie różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekj Opublikowano 10 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 dziękuję za odpowiedź i za podpowiedź jutro sprwadze i dam odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronkzz Opublikowano 11 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 I jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekj Opublikowano 13 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Odłączyłem ten czujnik i nic ale odłączyłem od położenia wałka rozrządu i się uspokoiło a jak podłączyłem ponownie znów zaczął wariowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekj Opublikowano 15 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 szukam pomocy ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercleb Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 To kup używkę czujnika położenia wałka rozrządu i podmień. Będziesz wiedział co dalej. Jak nie pomoże podmiana to szukaj dalej, ale ja będę obstawiać na lekko już rozciągnięty łańcuch. Mówisz o czujniku wałka rozrządu, tym który wchodzi w blok silnika z boku, czy odłączyłeś czujnik położenia wału rozrządu, ten co jest na dole silnika? W tym modelu jak mi się wydaje są różne czujniki i nie da się ich zamienić miejscami, szukaj używki. Możliwe, że ja jeszcze gdzieś taki czujnik mam, za jakieś grosze mogę ci podesłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcik321 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 raz nalałem trefnego paliwa i pozapychał mi się filtr , po wymianie cały bak paliwa i w trasie jak poziom spadł do takiej wysokości że w baku tam gdzie jest smok nie wlewało się paliwo do tej osłony smoka po kilku szarpnięciach paliwo się nalało i tak przejerzdżał ok 3km i znowu to samo ,okazało się że w osłonie smoka naprzeciw rurki przelewowej jest silikonowy zaworek(przez ten zaworek dostaje się paliwo do osłony smoka jest ona w kształcie słoika) który był zabrudzony i nie działał, po wyczyszczeniu i nawierceniu 4 otworów fi4mm w dolnej części w/w osłony wszystko wróciło do normy, teraz paliwo samo się uzupełnia a po dojechaniu do domu zmieniłem paliwo (bak pod tylną kanapą 3 wkręty, szybkozłączki trzeba przesunąć żeby je rozsprzęglić , duża nakrętka plastikowa trzyma całość w baku ,ostrożnie przekrecając wyciągać zeby nie uszkodzić czujnika paliwa) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.