Wania1977 Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Witam założyłem gaz do qq 2.0 i zaczął mi brać olej może ktoś coś doradzić jaka może być przyczyną ma przejechane 220tys km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Od zakładania gazu nie pobiera oleju ale od zmiany stylu jazdy już tak, no chyba, że montaż spieprzony i poszło coś w cylinder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania1977 Opublikowano 25 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 41 minut temu, DINO napisał: Od zakładania gazu nie pobiera oleju ale od zmiany stylu jazdy już tak, no chyba, że montaż spieprzony i poszło coś w cylinder Gaz jest dobrze założony , przed założeniem też troszke mi brał ale na gazie to już za dużo na 1000km 1litr oleju Spróbuje inny olej wymienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 od ilu kilometrów gaz w aucie?? jest zmiana stylu jazdy?? moja Kaśka została zagazowana zaraz po kupieniu ten sam silnik, po zakupie zrobione raptem 200km w trasie reszta dookoła komina, brak zużycia albo nei zauważyłem, po założeniu to samo, chyba, że przekraczam 130km/h wtedy potrafi łyknąć jeżdżąc zgodnie z przepisami +10 stan oleju utrzymuje się tak jak powinien, chyba nei dotyczy to autostrad u mnie mniejszy przebieg o jakieś 30-40tyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania1977 Opublikowano 25 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Gaz założyłem jak miała 200tyś, prędzej nie potrzebowałem bo te auto pali 7,5 litra benzyny , ale że teraz żona dojeżdża do Niemiec do pracy to byłem zobowiązany założyć gaz , chyba będę musiał silnik naprawiać z tego co czytam na forum to prawie każdy qq bieże olej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Godzinę temu, Wania1977 napisał: Gaz założyłem jak miała 200tyś, prędzej nie potrzebowałem bo te auto pali 7,5 litra benzyny , ale że teraz żona dojeżdża do Niemiec do pracy to byłem zobowiązany założyć gaz , chyba będę musiał silnik naprawiać z tego co czytam na forum to prawie każdy qq bieże olej . czyli mamy rozwiązanie problemu, zmiana stylu jazdy, to auto pali 7.5L przy delikatnej i spokojnej jeździe zgodnie z przepisami, nie dotyczy autostrad, jazda do Niemiec wiąże sie ze zmianą stylu jazdy, proponuję przejechać sie jak dawniej na PB i problem zniknie, lub będzie o wiele mniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania1977 Opublikowano 26 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 4 godziny temu, DINO napisał: czyli mamy rozwiązanie problemu, zmiana stylu jazdy, to auto pali 7.5L przy delikatnej i spokojnej jeździe zgodnie z przepisami, nie dotyczy autostrad, jazda do Niemiec wiąże sie ze zmianą stylu jazdy, proponuję przejechać sie jak dawniej na PB i problem zniknie, lub będzie o wiele mniejszy Spróbuje przejechać się na benzynie i dam znać pozdrawiam. Teraz, Wania1977 napisał: Spróbuje przejechać się na benzynie i dam znać pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 2 godziny temu, Wania1977 napisał: Spróbuje przejechać się na benzynie i dam znać pozdrawiam. Spróbuje przejechać się na benzynie i dam znać pozdrawiam nie na PB tylko na LPG jak dawniej na PB do 90-100 można się zmieścić w 8L LPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.