Beast Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Cześć, Od kilku dni pojawiał się u mnie problem z tylną klapą, która mimo, że centralny zamek otwierał drzwi to ona sama zostawała zamknięta. I tak raz się otwierała, raz nie. Aż do dzisiaj kiedy zablokowała się na amen. W ogóle nie słychać żeby zamek w niej pracował podczas otwierania auta. Posiadam system bezkluczykowy. Macie może pomysły jak ją otworzyć i od czego zacząć sprawdzanie awarii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Chcąc otworzyć klapę musisz zdemontować tapicerkę klapy od środka. Niestety trzeba będzie otworzyć szybę bo inaczej plastik nie zejdzie. Uważaj, pod apteczką mogą być dwa wkręty. Reszta jest na szybkozłączkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beast Opublikowano 30 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Nie próbowałem jeszcze, ale zmartwiłes mnie bo szyba też się nie otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 No to będzie zabawa ale dasz radę tylko za bardzo nie odginaj plastiku bo pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczko Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Po prawej stronie (od pasażera), w uchwycie do zamykania jest śruba. Dostępna jest od dołu. Nie uda ci się zdjąć plastiku do otworzenia klapy. Możesz za to spróbować odkręcić uchwyt szyby aby ją otworzyć. Powinno być łatwiej. Powodzenia Pozdrawiamy serdecznie Ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 a awaryjne otwieranie klapy? to na wypadek braku napięcia, nie działa? otwierana kostka na dnie tapicerki, jest pod nią dojscie do cięgła, którym o ile pamiętam da sie odblokować od srodka klapę gdy np nie ma akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beast Opublikowano 7 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 (edytowane) Nie ma u mnie czegoś takiego, a przynajmniej nie mogę znaleźć. Próbowałem rozkręcić ale od środka to jakaś masakra. Poza tym pozostaje pytanie co zrobić jak już klapę uda się otworzyć? Edytowane 7 Listopada 2019 przez Beast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczko Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 U mnie też nie ma awaryjnego otwierania. Dziwna sprawa. Jak otworzysz to odkręć śrubę od spodu, zdejmij plastik i patrz co się nie rusza przy otwieraniu. Potem wymień lub napraw. To tak w skrócie Ot taka partaninka na długi weekend Pozdrawiamy serdecznie Ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aca1975 Opublikowano 11 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 W mojej ocenie masz skorodowany lub zabrudzony mechanizm otwierania na rejestracją, spróbuj potraktować to wd lub czymś podobnym. Miałem podobne problemy poskutkowało, a potem do oporu smarem do zamków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beast Opublikowano 21 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Nie udało mi się otworzyć klapy awaryjnie, od środka ciężko rozkręcić osłonę i bałem sie, że z moim szczęściem pourywam zaczepy. Już miałem mocno skopany nastrój aż tu nagle zamek sam odpuścił więc dalej poszło prosto. Nie wiem co tam się stało, bo jak odpuścił to wszystko działało. Nasmarowalem co się da i mam nadzieje, że będzie już ok. Dziękuję wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 21 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 w wersji USA jest taka mała kwadratowa klapka, jak się ją otworzy masz bezpośredni dostęp do cięgiełka zamka klapy i można otworzyć od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 21 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 W EU niestety nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beast Opublikowano 21 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Powiem Wam, że bez sensu jest rozwiązane to w wersji EU. Po ściągnięciu tapicerki oczom ukazuje się piękna dźwignia do odblokowania klapy. Ciekawe co zdecydowało o schowaniu jej wewnątrz, czy oszczędności czy bezpieczeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 21 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 pewnie w EU zrezygnowali z tej klapki żeby uchodźcy nie mogli wyskakiwać z bagażnika w czasie jazdy ;P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka_sz Opublikowano 21 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 (edytowane) del Edytowane 21 Grudnia 2019 przez maciejka_sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczko Opublikowano 21 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 6 godzin temu, camo napisał: pewnie w EU zrezygnowali z tej klapki żeby uchodźcy nie mogli wyskakiwać z bagażnika w czasie jazdy ;P Hehehe. W sedno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi