MasterChef Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Dzień dobry wszystkim. Pokopałem trochę, ale chciałbym Was zapytać o kwestie rozrządu. Mianowicie muszę się za to zabrać a nie wiem na co się zdecydować. Czy to faktycznie loteria i nigdy nie wiesz na co trafisz? Myślałem o zestawie Ashika (jeśli się nie pomyliłem w nazwie), ewentualnie Japanparts, ET EngineTeam. Nie wiem. Któryś z kolegów tutaj wspominał że FAI Autoparts tłuką w Chinach i jakośc kiepska. A tamte pozostałe? To też Chiny? Czy może zdecydować się na ASO, ale tutaj koszt pewnie kosmiczny a i tak pewności nie ma... Sprawdzalem na początek tutaj : https://m.euautoczesci.pl/katalog-czesci/zestaw-lancucha-rozrzadu-15065/nissan/pathfinder/pathfinder-r51/20643-2-5-dci Nie wiem czy admin przepuści linka, ale wrzuciłem dla orientacji nad czym myślę. Poradźcie pls... z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Z tych wszystkich to chyba tylko INA .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ert Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 czołem, ale wszystko, co powinieneś wiedzieć o rozrządzie napisał już SQ9... Weź sobie do serca to, co człowiek w pocie czoła wygrzebał z odmętów serwisów nissana całego świata i korzystaj z jego wiedzy i doświadczenia. Powodzenia - sprawa łatwa ale problemów wiele do rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Rozrządy do YD25 to jedna wielka loteria. Pozostaje tylko ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterChef Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 31 minut temu, sq9mcs napisał: Rozrządy do YD25 to jedna wielka loteria. Pozostaje tylko ASO. Dzięki Sq9mcs, no właśnie tego się obawiam. A jaki mniej więcej koszt wymiany w ASO? 3 godziny temu, ert napisał: czołem, ale wszystko, co powinieneś wiedzieć o rozrządzie napisał już SQ9... Weź sobie do serca to, co człowiek w pocie czoła wygrzebał z odmętów serwisów nissana całego świata i korzystaj z jego wiedzy i doświadczenia. Powodzenia - sprawa łatwa ale problemów wiele do rozwiązania. Przeczytałem wpisy sq9mcs na temat rozrządu - niesamowitą robotę człowiek zrobił. Nie mniej jednak dopytuję, bo jak sam potwierdził zamienniki to loteria, ehhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Wymiana w ASO. Nie wiem ile zaśpiewają ale ogarnięty mechanik na oryginalnych podzespołach zrobi to o niebo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterChef Opublikowano 18 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 3 godziny temu, sq9mcs napisał: Wymiana w ASO. Nie wiem ile zaśpiewają ale ogarnięty mechanik na oryginalnych podzespołach zrobi to o niebo lepiej. Też pomyślałem o mechaniku. Mam ogarniętego człowieka. Powiedz jeszcze gdzie zdobyć oryginały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Ja kupiłem na Allegro. Są oferty z oryginalnymi częściami. Generalnie oryginalne potrzebujesz łańcuchy i napinacze, reszta jak dostaniesz. Zużycie ślizgów musisz ocenić po rozebraniu rozrządu. Ważne jest to aby nie zapomnieć o napinaczu wałków balansujących i podkładce pod koło pompy paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterChef Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 W dniu 18.11.2019 o 07:11, sq9mcs napisał: Ja kupiłem na Allegro. Są oferty z oryginalnymi częściami. Generalnie oryginalne potrzebujesz łańcuchy i napinacze, reszta jak dostaniesz. Zużycie ślizgów musisz ocenić po rozebraniu rozrządu. Ważne jest to aby nie zapomnieć o napinaczu wałków balansujących i podkładce pod koło pompy paliwa. Czy np. coś takiego będzie ok? https://allegro.pl/oferta/rozrzad-lancuch-nissan-pathfinder-r51-2-5-7549571016 przy czym ja mam 2005r. ale nie wiem czy to w tym momencie ma znaczenie. Dzięki za cierpliwość i wyrozumiałość.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 19 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Tak to jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterChef Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) 21 godzin temu, sq9mcs napisał: Tak to jest to. A coś takiego? Chyba też powinno być ok? Numery są inne niż w twoim poście dot. montażu oryginalnych łańcuchów. Czy mają one znaczenie? Jak twoim okiem to wygląda, brać czy nie? Dzięki wielkie. https://allegro.pl/oferta/rozrzad-lancuch-kpl-oryginal-nissan-pathfinder-r51-6889903511 Edytowane 20 Listopada 2019 przez MasterChef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Też będzie nawet ślizgi są. Numery mogą być inne bo Nissan wydaje kolejne generacje części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterChef Opublikowano 21 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 10 godzin temu, sq9mcs napisał: Też będzie nawet ślizgi są. Numery mogą być inne bo Nissan wydaje kolejne generacje części. Ok. Dzięki wielkie. Kupię ten zestaw w takim razie. Gdybym miał jeszcze jakieś pytania to pozwolę sobie pytać ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterChef Opublikowano 21 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 (edytowane) 17 godzin temu, sq9mcs napisał: Też będzie nawet ślizgi są. Numery mogą być inne bo Nissan wydaje kolejne generacje części. A możesz jeszcze tutaj rzucić okiem? Znalazłem ten sklep bo jakos mam pewne opory przed alle..o . Co o tym sądzisz? Mają też napinacze, cena ok. 400 zł/sztuka o ile się nie mylę. Zgłupiałem już i nie wiem co robić... https://cm4x4.pl/osprzet-silnika/563-lancuch-rozrzadu-navara-d40-pathfinder-r51-13028eb300.html Edytowane 21 Listopada 2019 przez MasterChef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 21 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Jeśli mają oryginalne to nic na przeszkodzie nie stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi