filler Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Zaczynam wpadać w desperację... Usiłuję skasować/ustawić licznik inspekcji międzyprzeglądowej. Nie działają żadne sposoby... Próbowałem: 1. Wciskać prawy przycisk przy zegarach po włączeniu zapłonu 2. Trzymając prawy przycisk włączać zapłon 3. Wciskać i trzymać oba przyciski po włączeniu zapłonu Gdzieś na jakimś filmie usłyszałem, że licznik powinien być ustawiony w "Trip A" - też nie działa. Podejrzewam, że trzeba spełnić jakiś dodatkowy warunek - wciśnięty któryś pedał, otwarte okno itp... Czy to możliwe, że co rok Nissan zmienia oprogramowanie? Jest w necie filmik z rocznikiem 2013 i gość bez problemu ustawia co chce prawym przyciskiem. Z góry dziękuję za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Po włączeniu zapłonu w czasie wyświetlania inspekcji wciśnij i przytrzymaj prawy przycisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filler Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 4 godziny temu, TESTER 1956 napisał: Po włączeniu zapłonu w czasie wyświetlania inspekcji wciśnij i przytrzymaj prawy przycisk. Przecież napisałem, że ta metoda nie działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filler Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Już wiem! Może się komuś przyda: - włączyć zapłon - szybko wcisnąć obydwa przyciski przy zegarach na min 5 sekund, puścić - ODPALIĆ SILNIK!!! (bez tego nie zadziała) - zgasić silnik, włączyć jeszcze raz zapłon, inspekcja zresetowana:) Wiedziałem, że będzie jakiś kruczek:) Nie wiem jeszcze jak zmusić licznik do zmiany z domyślnych 20000km na 10000, bo co tyle zmieniam olej - gdyby ktoś z Szanownych Forumowiczów wiedział - bardzo proszę napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Zadziałało to Ok.!, ale jakieś to skomplikowane bardzo. W notesie jest dużo prościej a limit ustawia się naciskaniem prawego przycisku a przeskok wskazania jest co 1000 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.