eden79 Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Witam. Posiadam Nissana Murano Z52 i ostatnio wyskoczył mi taki błąd P17f1. Słyszałem że to podobno trzeba wgrać jakieś nowe oprogramowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 To blad drzenia skrzyni cvt8, pierwsze skrzynie cvt8 z lat 2013/14 mialy problem ze drzeniem i potem nissan aktualizowal oprogramowanie do wykrywania tego bledu. Nie mozna tego usunac zwyklym interfejsem to blad informacyjny dla serwisu (potwierdzenie drzenia skrzyni i podstawa do wymiany CVT). Czasami takie drzenia nie byly latwe do wychwycenia, skrzynia Ci drgala zajezdzales na serwis i brak problemu.. dlatego wprowadzono wykrywanie bledem tego problemu. Niestety moze to byc powazna awaria (ale ja czuc) i poza problemem z jakims z polaczeniami moze byc do wymiany valve body a z reguly pomaga wymiana calego CVT. Natomiat jesli problem ze skrzynia zostal usuniety (np. Naprawa, wymiana) to blad nadal pozostaje i trzeba serwisu do usuniecia tego bledu z w/w powodow. Trzecia opcja najmilsza, to skrzynia dobrze dziala, ale blad sie pojawil, w skutek jakis losowych odczytow czujnika, wiec trzeba do serwisu na usuniecie, przeprogramowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eden79 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Witam. Orientujesz się polskie serwisy są w stanie to naprawić? To już moja druga skrzynia w tym aucie.W pierwszej skrzyni dochodził jeszcze błąd elektrozaworow. Wymieniłem więc na skrzynię z przebiegiem 3000 tyś. km i sterownik skrzyni razem. Teraz pojawił się tylko błąd P17f1 a drżenia skrzyni takie same jak wcześniej w przedziale ok 1200 obrotów. Już nie wiem co robić?.W USA były akcje serwisowe które to naprawiały a w Polsce jeszcze nie wiadomo. Boję się że jak tego nie usunę to znowu wyskoczy błąd elekttozaworow i co wtedy robić. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 mieszkam w USA i nie mam pojęcia jak radzą sobie z tym polskie serwisy, teoretycznie bez problemu bo CVT8 były sprzedawane na rynku europejskim bodajrze w Xtrialu i consult to obsługuje, natomiast jak to w praktyce nie mam pojęcia... albo obsłużą albo powiedzą, że nie bo auto nie było na rynku europejskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.