Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

mocowanie zapasu

DINO
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

będzie zmiana zderzaka na metal i przy okazji tego, że kółka większe to zapas nei zmieści się na klapie i chcę zrobić uchylne mocowanie do zderzaka, pytanko: czy ten bolec/śruba/itp, która jest mocowana do zderzaka ma łożyska?? czy poprostu śruba w tulei 

Tak tam jest tylko bolec. 

Niema żadnych łożysk, za 2 tygodnie będę w domu to zobaczę chyba mi zostało takie mocowanie na koło otwierane z nierdzewki, ale nie jestem pewny. 

Jeśli jeszcze leży mogę ci oddać za cene przesyłki ;)

OK, dzięki to czekam,  w sumie czasu trochę jest do Ukrainy :D do tego na razie cisza ze zderzakiem :(

nie, ma kupić dzwoniłem dzisiaj do gościa i na razie lipa, bo ma tylko do bezliftowego :( a miał kupić Tyrusia i zliftować na 2" i zrobić ale lipa wyszła z zakupu i dalej szuka 

W dniu 2.12.2019 o 20:54, ceniakenzo napisał:

Kiedy lecicie?? może też bym się wybrał :whistle:

Rozwiń  

https://www.amator4x4.pl/ukraina-majowka

z @saydack 

jak się nic nie zmieni :D 

W dniu 2.12.2019 o 22:30, fikolek2 napisał:

Blaszaka robisz sam? Masz jakieś szablony?

Rozwiń  

tak po spokojnie przespanej nocy :D zaintrygowało mnie Twoje pytanko i jak już uruchomiłem podnośnik, w tydzień dwa powinienem mieć już podjazd do garage :) to może by przed świętami zrobić lifta na budzie i jak już zderzaki zdjęte :D toooooo zabrać się za wycinanki z kartonu :jump:

Może ktoś ma gdzie i jak zamontować podstawę pod wyciągarkę?

https://www.olx.pl/oferta/zderzak-stalowy-nissan-terrano-przod-przedni-CID5-IDwiw3x.html#d58c24c2b7

https://www.olx.pl/oferta/zderzak-stalowy-nissan-terrano-tyl-tylny-CID5-IDwiwGF.html#0d950508bb

gość ma coś takiego tylko one są do normalnego Tyrusia w sumie tylko przespawać zaczepy, zmodyfikować mocowanie wyciągarki i powinno grać

No będziesz miał trochę zabawy z mocowaniami ale jak masz spawarkę i fleksa to da się zrobić :) 

ogólnie to nie widać :D

ale Twoje oglądałem tylko zapomniałem zerknąć jak to się kręci bo pomysłą na zrobienie już mam tylko ten zawias mnie męczył

W dniu 2.12.2019 o 22:30, fikolek2 napisał:

Blaszaka robisz sam? Masz jakieś szablony?

Rozwiń  

rozmawiałem dzisiaj z gościem i powiedział, że do stycznia da radę ogarnąć temat, przód z orurowaniem tył z ledami  zobaczymy, po sylwku będę gościa męczył bo i cena atrakcyjna :D za komplet :D podobno ma wyglądać tak jak dostałeś na WA

to będziecie teraz razem  mnie wyciągać :D

dostałem potwierdzenia od Jacka :D no to czas szykować wątrobę :D

Węża złamiemy na sylwestra :P 

Dymnion mówi że trochę bez sensu navare z anglii ciągnąć. ale może u mnie na pokładzie zawita :D

Będzie kolejna pamiętna ukraina 

A co do wyciągania to raczej wy mnie, bo ja na 30cali oponach bez blakad to mało zdziałam. coś czuje że pilot to po rajdzie już na wyciągarkę nie będzie mógł patrzeć :laie_67:

powiedziałem Wężowi to co mi Arek pisał :D nie powiem wyciągnął broń ostateczną :D  Wężu też coś wspominał o sylwku i, że pewnie jakaś dyspensa będzie potrzebna :D 

W dniu 5.12.2019 o 08:44, saydack napisał:

:jeep:ja się zbroję więc nie ma strachu :D 

Rozwiń  

zbrój się zbrój będziesz miał co robić :D 

W dniu 4.12.2019 o 12:02, saydack napisał:

To się zacna impreza szykuje :) 

a na powrocie ... majówka w Krzyżowej :D 

Rozwiń  

W tym roku faktycznie długa majówka się nam szykuje :D