StanD Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Moje pytanie do użytkowników nissana Kaszkaja. Czy ktokolwiek ma zainstalowany akumulator AGM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qashtan1.2 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Ja mam AGM Exide Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StanD Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Moje wątpliwości wynikają z faktu, iż z dostępnej literatury zrozumiałem, że akumulatory AGM montowane są poza komorą silnika lub jężeli w komorze silnika to w specjalnej obudowie izolującej ciepło silnika..Natomiast dzisiaj oglądałem nowego Opla Mokka X odebranego od delera z akumulatorem AGM made in Korea zamontowanego w komorze silnka bez żadnych osłon, Stąd moje wątpliwości. Proszę Qashtan1,2 o twoją opinię w tej sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 31 minut temu, StanD napisał: Moje wątpliwości wynikają z faktu, iż z dostępnej literatury zrozumiałem, że akumulatory AGM montowane są poza komorą silnika lub jężeli w komorze silnika to w specjalnej obudowie izolującej ciepło silnika. Dodam, że w poważnej literaturze wspomnieli, że temperatury wyższe od (bodajże 50 stopni), ubijają AGM-a w szybkim tempie. A pod maską to chyba jest trochę cieplej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Ja mam od nowości AGM w Tucsonie (3 lata 45kkm) w komorze silnika I ma się świetnie. Fakt, że jakaś tam lekka osłona jest ale bez przesady. Aku nigdy nie potrzebował doładowania itp. A SS działa prawie zawsze.Aku jest Varty. Na forum Tucsona absolutnie nikt nie zgłaszał żadnych problemów z Akumulatorem, a wszystkie wersje mają AGM Start Stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.