MarcinJ Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Jak w temacie - zauważyłem, że mróz powoduje pojawianie sie charakterystycznego zapachu benzyny w samochodzie. Jak jadę jest OK, bo pewnie pęd powietrza rozwiewa, ale jak już stoję na światłach albo odpalę po chwilowym postoju, to znów czuć z nawiewu charakterystyczny zapach. Nie dzieje się to w lato więc coś musi się sypać w momencie jak dostaje ujemnych temperatur. Gdzie szukać przyczyn? Albo podjadę do mechanika i niech sam grzebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Przewody paliwowe do sprawdzenia. Może któryś z wtryskiwaczy przelewa. Albo tłumik dziurawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 2 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Na 14 stycznia jestem umówiony do mechanika. W międzyczasie spróbuję sam coś poprzeglądać. Co ciekawe teraz, wracając do domu nic się nie działo, ale też inna temperatura na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Ale czujesz spaliny czy benzynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 2 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Benzyna zdecydowanie. Pamiętam w zeszłą zimę, jak auto stało w garażu nawet to po czasie unosił się lekki zapach benzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 (edytowane) Zrobiło się zimno , przewody się skurczyły sprawdził bym połączenie z filtrem paliwa oraz połączenia od wlewu do baku. Edytowane 2 Stycznia 2020 przez camello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur87 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 11 godzin temu, MarcinJ napisał: Jak w temacie - zauważyłem, że mróz powoduje pojawianie sie charakterystycznego zapachu benzyny w samochodzie. Jak jadę jest OK, bo pewnie pęd powietrza rozwiewa, ale jak już stoję na światłach albo odpalę po chwilowym postoju, to znów czuć z nawiewu charakterystyczny zapach. Nie dzieje się to w lato więc coś musi się sypać w momencie jak dostaje ujemnych temperatur. Gdzie szukać przyczyn? Albo podjadę do mechanika i niech sam grzebie. Miałem dokładnie taki sam problem. u mnie problemem była poluzowana obejma na przewodzie powrotu paliwa do baku. Przewód ten wychodzi z tyłu kolektora ssącego, trzeba się dobrze przyjrzeć aby go znaleźć, do dokręcenia obejmy przyda się dosyć długi śrubokręt. Generalnie jak wiadomo gdzie to robota na 5 minut. Daj znać co zdziałasz. pozdrooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 2 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Czyli wchodzę pod auto w weekend i szukam gdzie to może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur87 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Czyli wchodzę pod auto w weekend i szukam gdzie to może być Ee pod auto nie musisz, z góry to znajdziesz. Wysłane z Mate 10 Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Sam widzisz, jaka ze mnie pierdoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_wlkp Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Też mi śmierdzi poniżej minus 5 stopni Celsjusza. Nic z tym nie robię, bo nie mam weny gmerać jak jest zimno. A jak jest ciepło, to z kolei zapominam o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 8 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Odgrzebuję temat - znów śmierdzi. Zacznę od tej obejmy, jeśli ją znajdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_wlkp Opublikowano 10 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 A u mnie tej zimy nic nie śmierdzi. Po ujrzeniu tego wątku dopiero sobie przypomniałem, że był taki problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 11 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 U mnie na razie pomogło poluzowanie korka wlewu paliwa - jadę na lekko odkręconym i jest spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 11 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Czyli odpowietrznik z baku się zatyka, skoro poluzowanie korka pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_wlkp Opublikowano 12 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 W dniu 10.02.2021 o 22:59, mati_wlkp napisał: A u mnie tej zimy nic nie śmierdzi. Po ujrzeniu tego wątku dopiero sobie przypomniałem, że był taki problem. Dodam, że nic z tym nie robiłem i przestało śmierdzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 13 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 W dniu 11.02.2021 o 21:18, M@reS napisał: Czyli odpowietrznik z baku się zatyka, skoro poluzowanie korka pomaga. Nie chce mi się w zimę tego rozkręcać bo pewnie trzeba sporo kombinować, nawet nie wiem gdzie tego szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi