bubuss Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) Ale po co wymieniać dobre sondy zamiast tylko uszkodzonej, przy nowych i tak nie wiadomo jak one długo pochodzą. Katalizatory dwa za 1500 można z USA ściągnąć. Kumpel założył emulatory i błąd zniknął. Nie rozumiem jak może kat uszkodzić silnik żeby zatarł miałem nie raz uszkodzony kat oprócz straty na mocy jak się zapchał lub połamał nic się nie stało. A naprawa była prosta szlifierka kontowa :-). Mam jeszcze pytanie panowie czy sądy są takie same do wersji amerykańskich jak do wersji na europę ? Oczywiście porównując wszystkie do 4x4 bo na Amerykę był też napęd na przód. Edytowane 21 Lutego 2020 przez bubuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KKrzysztof Opublikowano 28 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Jest taka teoria, że to co lata w tych katalizatorach luzem jak są uszkodzone silnik może wciągnąć chociaż nie wiem jak ostatecznie spaliny lecą w drugą stronę. Fakt jest, że katalizatory są dość blisko samego silnika. Ogólnie wiem, ze koszta nie są małe jednak skoro można to naprawić to nie lepiej tak zrobić i mieć spokój. Ja wymieniłem początkowo 2 pierwsze sondy a w późniejszym czasie 2 tylne. Katalizatory mam też nowe wstawione chociaż nie był to tani zabieg Przez zakupem dużo czytałem na murano odnośnie katalizatorów, że te ze Stanów są inne. Jak się jednak okazało to wiedza z wpisów nie zawsze się pokrywa z rzeczywistością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 mam Odysseya założyłem katy sportowe i jest OK, odnośnie teorii, że KAT może coś zrobić w silniku to sprawa może mieć miejsce w przypadku gdy mamy EGR i KAT blisko głowicy w innych raczej ciężko aby coś wróciło do komory spalania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesolyyy Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 I jednak pomogła regulacja gazu jak na razie od dwóch tyg nic nie wyskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Panowie pytanie Mechanik mi powiedział że jeśli chcę zakładać emulatory to muszę silnik wywalać lub całe zawieszenie rozbierać czy to prawda ? Oczywiście chodzi mi o Nissana Murano Z51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 O quuu do wymiany lambad wywalać silnik, normalnie miszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 ponoć nie ma podejścia jak wkręcić emulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 A jak wkręca lambade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) nie wiem właśnie :-( zasmucił mnie bo inny powiedział ze 400 za obie strony i nie miał problemów. Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez bubuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) Mam pytanie czy ktoś z was czyścił katalizator tak jak się czyści dpf. Lub robił regeneracje katalizatora wymianę rdzenia? Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez bubuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troix Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Awg Polonez. Tam możesz wysłać katy do regeneracji. Wstawią wkłady dostosowane pod LPG. Te na allegro za ok 1,5tysia skończą się szybko, szkoda czasu, pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 masz jakieś namiary i są z mazowieckiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 mam w 'stajni" też Odysseya kupiłem do niej katy sportowe i jest OK, może taki poszukaj, ale w USA nie u nas na allee, nei wiem jak teraz ale jak robiłem zakupy to z przesyłką było dużo taniej niż tu, do tego możesz mieć łatwiej bo to auto idzie też na inne kraje a nie tylko USA i Kanadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 W Warszawie zaproponowali czyszczenie kata lub wyminę w kładu jak będzie konieczna i mówią że będzie wszystko ok i że już zrobili setki aut tak i chodzą spełniając wszystkie normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesolyyy Opublikowano 21 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 U mnie są walniete sondy tak bynajmniej wyszło na przeglądzie i na spalinach koleś sprawdził sondy i mam je do wymiany ale nie mogę znaleźć żadnych innych jak tylko Delphi będą ok czy raczej nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Możliwe że na polskim rynku są tylko te dostępne. Niektórzy kombinują z uniwersalnymi ale z nimi jest tak ile osób tyle opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesolyyy Opublikowano 26 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 W dniu 25.09.2020 o 09:41, bubuss napisał: Możliwe że na polskim rynku są tylko te dostępne. Niektórzy kombinują z uniwersalnymi ale z nimi jest tak ile osób tyle opinii. Ale co myślisz o nich?wstawić je czy szukać innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkar Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Cześć. Można kupić sondy bez problemu. Te najważniejsze regulacyjne, czyli te przed katalizatorami (6 wyprowadzeń) są w oginale (ok. 700,-) Boscha (ok 450,-). Zamienników brak. Dla Nissana robi je Bosch lub Denso. Sondy po kat. mogą w ostateczności być byle jakie (150,-) ele działają byle jak. Pozdrawiam wkar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesolyyy Opublikowano 30 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 To kupuje NGK bo takie znalazłem za 350zł i mysle ze będą ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiecik Opublikowano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Też mi ostatnio wyskoczył błąd p0420 i nie ukrywam, że trochę się przestarszyłem. Tym bardziej że samochód wbrew pozorom, wcale nie jest stary i do tej pory nie miałem z nim żadnych problemów. Jak bylibyście zainteresowani, to na stronie https://autobezpieczniki.pl/blad-p0420-jak-naprawic/ jest obszerny artykuł i poradnik, jak skutecznie naprawić ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 1 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 To jest błąd sądy i są dwie możliwości albo uszkodzona sąda niski koszt naprawy poprostu jej wymiana albo coś z katalizatorem i tu czasem pomaga jego czyszczenie w profesjonalnej myjni lub regeneracja kata. Albo metoda bandycka można przed sądą wkręcić emulator takie kolanko najtańsza opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesol Opublikowano 1 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 U mnie okazały się katy i pęknięty kolektor wydechowy,co najgorsze to ten z tyłu ale że jestem spawaczem to sobie go ładnie pospawalem bo ciężko dostać .katy nowe i sondy też tak jak pisałem wyżej .i teraz śmiga i nic nie wyskakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 10 godzin temu, bubuss napisał: To jest błąd sądy i są dwie możliwości znalazł bym jeszcze ze dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiecik Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Jak coś, to ja mam namiar na artykuł: https://autobezpieczniki.pl/blad-p0430-jak-naprawic/ gdzie dokładnie zostało opisane jak szybko i skutecznie rozwiazać problem typu p0430. Mam nadzieję, ze wam się uda. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi