thyskie Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Witam wszystkich Mam problem z systemem start stop.Błąd pojawił mi się jak nieuwaznie zdjąłem noge ze sprzęgła na postoju. Auto było na biegu, szarpnelo, przydusilo ale odruchowo wcisnalem sprzęgło i auto nie zgasło. Od razu po tym pojawił się błąd. Czy ktoś miał podobny przypadek? Zastanawiałem się czy nie odpiac akumulatora na parę minut i zobaczyć czy błąd się sam wykasuje.Z góry dzięki za pomoc. Sent from my SM-G930F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Akumulator masz naładowany ? Poczytaj u nas - jest na ten temat wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thyskie Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Akumulator masz naładowany ? Poczytaj u nas - jest na ten temat wątekNie mam jak sprawdzić. Szczerze mówiąc to może być problem Auto nie robi więcej niż 300km tygodniowo w Juke był wskaźnik w Qashqai tego nie ma. Sent from my SM-G930F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 2 godziny temu, thyskie napisał: Nie mam jak sprawdzić. Większość (o ile nie wszystkie) przypadki jakie tutaj były opisywane w związku z pojawieniem się komunikatu o którym piszesz, brały się z padniętego / rozładowanego akumulatora i finalnie kończyły się po wymianie akumulatora. Jeżeli masz auto na gwarancji jedź do ASO by sprawdzili aku. Jeżeli już po gwarancji, to (przynajmniej w PL) aku przemierzą niemal w każdym punkcie sprzedaży akumulatorów. Nie wspominając, że podstawowy miernik elektroniczny to wydatek kilkudziesięciu złotych. Jeżeli masz prostownik, to po prostu podładuj aku przez noc i zobaczysz, czy komunikat zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thyskie Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Większość (o ile nie wszystkie) przypadki jakie tutaj były opisywane w związku z pojawieniem się komunikatu o którym piszesz, brały się z padniętego / rozładowanego akumulatora i finalnie kończyły się po wymianie akumulatora. Jeżeli masz auto na gwarancji jedź do ASO by sprawdzili aku. Jeżeli już po gwarancji, to (przynajmniej w PL) aku przemierzą niemal w każdym punkcie sprzedaży akumulatorów. Nie wspominając, że podstawowy miernik elektroniczny to wydatek kilkudziesięciu złotych. Jeżeli masz prostownik, to po prostu podładuj aku przez noc i zobaczysz, czy komunikat zniknie Andrzej, Dzięki za Sugestie. Dziś na noc podłącze i zobaczymy co z tego wyjdzie.Sent from my SM-G930F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 9 godzin temu, thyskie napisał: Nie mam jak sprawdzić. Szczerze mówiąc to może być problem Auto nie robi więcej niż 300km tygodniowo w Juke był wskaźnik w Qashqai tego nie ma. Sent from my SM-G930F using Tapatalk Kup sobie to: Pasuje idealnie w puste pola pod kierownicą.Ja to mam i jestem zadowolony.Widać jak aku jest albo nie jest ładowany i jakie ma spoczynkowe napięcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thyskie Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Kup sobie to: Pasuje idealnie w puste pola pod kierownicą.Ja to mam i jestem zadowolony.Widać jak aku jest albo nie jest ładowany i jakie ma spoczynkowe napięcieNapewno sprawdzę, dzięki!Sent from my SM-G930F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Jak szaleć, to szaleć Interfejs iCar PRO Bluetooth BT + SDPROG PL (BOX) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 O! Dobre to jest...tylko czy połapie się na tym...ja...drobny mechanik??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 4 minuty temu, JACKO29 napisał: tylko czy połapie się na tym...ja...drobny mechanik??? Ty, drobny mechanik ? Dla Ciebie to jest za słabe i za proste. Dla Ciebie, to coś takiego Nissan - pełna diagnostyka. Polski program MAXIECU + interfejs MAXIECU Bluetooth Tym zrobisz wszystko ... przynajmniej tak deklarują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Tylko, że dla Qashqaia jedynie do roku 2013. Wszystkie nowsze modele nie są obsługiwane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 19 minut temu, Czech napisał: Tylko, że dla Qashqaia jedynie do roku 2013. Wszystkie nowsze modele nie są obsługiwane O którym programie piszesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 MAXIECU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Rzeczywiście. Teraz wgryzłem się w szczegóły i nawet na stronie producenta widzę, że ich wykaz obsługiwanych QQ'łek kończy się na Qashqai I rocznik 2013. Pytałem, bo np. w przypadku SDPROG nagminnie się zdarza, że handlarze mają na stronach nieaktualny wykaz obsługiwanych aut. Pulsara ma na wykazie tylko producent, a pozostali oferenci jak kiedyś "zbudowali" wykaz obsługiwanych aut, tak od lat nic nie uaktualnili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Kup sobie to: Pasuje idealnie w puste pola pod kierownicą.Ja to mam i jestem zadowolony.Widać jak aku jest albo nie jest ładowany i jakie ma spoczynkowe napięcieA ja sobie tak myślę jaki J jest wysportowany:-PW czasie jazdy wkłada głowę pod kierownicę i sprawdza ładowanie aku :-P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qashqai007 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Można monitorować napięcie na wyświetlaczu radia poprzez uruchomienie funkcji diagnostycznej. Przytrzymujemy wcisniete przyciski enter i regulacja jasności, następnie pojawi się okno z przyciskami na ekranie, wybieramy kolejno system i voltage. Wysłane z mojego CMR-AL09 przy użyciu Tapatalka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Nie znasz 6 minut temu, Qashqai007 napisał: Można monitorować napięcie na wyświetlaczu radia poprzez uruchomienie funkcji diagnostycznej. Przytrzymujemy wcisniete przyciski enter i regulacja jasności, następnie pojawi się okno z przyciskami na ekranie, wybieramy kolejno system i voltage. Wysłane z mojego CMR-AL09 przy użyciu Tapatalka Nie znasz się! Tak jak piszesz robią lamery... Daj im poczuć sentymentalne czasy dużego fiata czy malucha. W bagażniku wożą nieśmiertelny klucz rozmiar 13, zapasową kopułkę i palec rozdzielcza... a żeby im szyba nie parowała - gąbkę z irchy ;-)))) Jakby nie wpatrywanie się w napięcie ładowania (zamiast w TV) i poziom oleum - to by można forum zamknąć hihihih 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Hehe. Uważaj bo niektórzy zapytają co to 126ka hehe. Nie mówiąc o kopułce:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 9 godzin temu, Qashqai007 napisał: Można monitorować napięcie na wyświetlaczu radia poprzez uruchomienie funkcji diagnostycznej. Przytrzymujemy wcisniete przyciski enter i regulacja jasności, następnie pojawi się okno z przyciskami na ekranie, wybieramy kolejno system i voltage. Wysłane z mojego CMR-AL09 przy użyciu Tapatalka Pod warunkiem,że takowe jest na wyposażeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qashqai007 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Pod warunkiem,że takowe jest na wyposażeniuJest w każdym j11 Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Nie testowałem w zwykłych radiach ,a takie miałem,więc nie będę podnosił dyskusji.W NCIII jest na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 A propos pomiaru napięcia, to w poprzednim jak miałem Acente i zwykłe radio to był pomiar. Natomiast teraz w NCIII nie znalazłem takiej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 17 minut temu, Czech napisał: A propos pomiaru napięcia, to w poprzednim jak miałem Acente i zwykłe radio to był pomiar. Natomiast teraz w NCIII nie znalazłem takiej opcji. Było tutaj opisywane wielokrotnie. Trzymając wciśnięty SETUP, prawym pokrętłem 90 st w lewo, 180 st w prawo i 90 st w lewo ... i jesteś w menu serwisowym ... a dalej już znajdziesz Z tym, że taki pomiar w kwestii napięcia aku nic Ci nie daje, bo już masz włączoną stacyjkę i część odbiorników pracuje. Ale napięcie ładowania po uruchomieniu silnika to już będziesz w stanie określić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Dzięki, ale jak wchodzi się do menu to wiem. Ale u siebie nie widzę pomiaru napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 18 minut temu, Czech napisał: Dzięki, ale jak wchodzi się do menu to wiem. Ale u siebie nie widzę pomiaru napięcia. Nie masz w tym menu serwisowym zbyt wielu działów, więc jak to mówią - szukajcie, a znajdziecie ... bo do garażu to mi się nie chce zasuwać tylko po to, by precyzyjnie podać ścieżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi