Izabella Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Witam forumowiczów. Od niedawna jestem właścicielką Micry – w sumie to moje pierwsze auto. Ale chyba nie za dobrze trafiłam. Od jakiegoś czasu auto dziwnie się zachowuje na biegu luzie, czuje dziwne drgania i czasami mam problemy z ruszaniem. Nie wiem czy to moja wina podczas ruszania czy może coś się dzieje z autem. Zaraz po kupnie tak nie było. Prośba o wskazówki z czym to się może wiązać, żeby mechanik mnie nie naraził na niepotrzebne koszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawnowerman Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Dwumasa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabella Opublikowano 20 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Dzięki za podpowiedz, natomiast nie znam się za bardzo i pogoogolowałam chwilę i widzę, że to nie taka tania i prosta rzecz. Hmm, a czy jest możlieość naprawy czy trzeba wymieniać na nowe. I czy wystarczy tylko tą dwumasę czy może coś jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Czemu od razu "dwumasa". Prędzej nie pali na jednym z cylindrów. Proponuje sprawdzić świece i przewody wysokiego napięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabella Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 W dniu 20.01.2020 o 11:25, Czech napisał: Czemu od razu "dwumasa". Prędzej nie pali na jednym z cylindrów. Proponuje sprawdzić świece i przewody wysokiego napięcia. Auto dzisiaj odstawiłam do mechanika, żeby jutro się z nim rozprawił. Potwierdził mi, że może to być problem ze świecami i może to być tańsza naprawa niż dwumasa. Dziękuję Wam za podpowiedzi, jak tylko uda się rozwiązać problem dam oczywiście znać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabella Opublikowano 4 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Niestety to nie cylindry ani nic związanego z przewodami czy świecami. Diagnoza była jedna - sprzęgło. Naprawa niestety dość kosztowna, i mam nadzieję, że zakupione sprzęgło już wytrzyma do następnej zmiany auta. Podobno VALEO jest jedną z lepszych firm zajmujących się sprzęgłami. Przeglądając sieć, różne fora i słuchając porady mechanika zdecydowałam się na zakup Valeo. Porównując jazdę teraz a wcześniej to niebo a ziemia. Dzięki za poradę :). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.