adasko1 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 W moim Notku 2008 wyraźnie słychać na nierównościach tłuczenie z tyłu . Myślę że to wybite tuleje na wahaczach . Na lewej oponie z tyłu widzę że jej zewnętrzna strona jest bardziej zdarta. Ile jest tam tulei do wymiany ? Oczywiście na dwie strony .Jakie polecacie ? Czy z wymianą tulei warto coś więcej wymienić ? Sprężyny ? Tuleje pod belką zawieszenia ? Amortyzatory na przeglądzie były ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysk0 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Pasażerowie z tylnej kanapy zwrócili uwagę, że każda nierówność przenosi się mocno na ich siedzenia . Pojechałem na diagnostykę gdzie diagnosta stwierdził, nie ma żadnych luzów, wszystko sztywne i niewybite. Wymieniłem dzisiaj tylne amory i zobaczę co powiedzą pasażerowie, ale to dopiero za tydzień. Może to samo jest u ciebie na przeglądzie w lipcu amory też były OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Sprężyny zmęczone.....bez obciążenia OK, ale jak dołożysz pasażerów to po prostu już nie wyrabiają. Ja w swoim wymienialem sprężyny w zeszłym roku bo też niby OK, a jak ktoś siedział z tyłu to coś dobijało. Teraz jest tak jak powinno być, nic nie dobija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 W dniu 23.01.2020 o 20:13, M@reS napisał: Sprężyny zmęczone.....bez obciążenia OK, ale jak dołożysz pasażerów to po prostu już nie wyrabiają. Ja w swoim wymienialem sprężyny w zeszłym roku bo też niby OK, a jak ktoś siedział z tyłu to coś dobijało. Teraz jest tak jak powinno być, nic nie dobija. Za wysokie ciśnienie w tylnych kołach też sprawia wrażenie dobijania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasko1 Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Dzięki za pomoc. Stuki na nierównościach słychać również gdy jadę sam bez obciążenia. Może i sprężyny są wybite i nie spełniają swojej roli . Jakiej firmy polecacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Na kayaby chyba nikt nie narzekał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.