Gość sashxxx Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 witam wczoraj wieczorem przepalila mi sie zarowka od swiatel mijania i podczas wymiany dopatrzylem sie ze nie mam swiatel pozycjyjnych z przodu i nie wiem czy w primerach nie ma takowych swiatel czy poprostu nie moglem tych zaroweczek znalezc po ciemku:) ?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Pozycyjne musza byc. Sa w rzem z mijania lub drogowymi. Chyba trzeba zdjac ta gume ale tego nie jestem pewny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 tak trzeba zdjac gume i dopiero wtedu ujrzysz zarowke postojowa.Jest ona pod ta H4,tak lekko z boku.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Żarówki to W5W. I nie trzeba zdejmować gumy są wkręcane na "pół gwintu" w plastykowej oprawce. Dochodzą do niej dwa przewody ( u mnie zielone ). Znajdują się obok tej gumy po wewnętrznych stronach. Zapomnieliście że my mamy inne lampy 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniellus Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Rafał L ma racje w W10 mamy inne lampy i żarówki od świateł pozycyjnych są wykręcane na pół gwintu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 No fakt,macie inne lampy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WooYownik Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Sorry ze odswiezam troszke mocno ten temat ... ale posiadam primere p11.144 i za chiny nie moglem dzis wyciagnac zarowki pozycyjnej ktora sie przepalila .. mozecie podpowiedziec jak to sie robi w tym modelu? jak to ugryzc ? myslalem ze jak kabelek zdjemne to bedzie pikus a tam jakos niezbyt to idzie wiec poprosilbym instrukcje krok po kroku pomijajac fakt otworzenia maski itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 WooYownik, Oczywiście mówimy o światłach z przodu. widzialem jak mi mechanik zmienial. przekrecil w bok ten element (obsadke) ktory trzyma zarowke i wyciagnal - wymienil i wsadzil i przekrecil i tyle - ale to wszystko masz w instrukcji obslugi i napisales post w niewlasciwym temacie - temat jest o P10, a nie o P11.144 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxio Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 heh... niedawno miałem podobnie.. od kupienia samochodu nigdy nie sprawdzałem świateł pozycyjnych, aż do momentu gdy padła mi cewka i znajomy odholowywał mnie do warsztatu. Okazało się że nie mam świateł pozycyjnych ale tylko z przodu. Potem sprawdziłem i okazało się, że obie żarówki świateł pozycyjnych są przepalone - szybka wymiana (dwie żarówki kosztowały chyba 3,5zł) i działają. Na dodatek zauważyłem że światła pozycyjne świecą się cały czas, nawet przy zapaleniu świateł mijania czy drogowych. No i od chwili wymiany żarówek na działające światła mijania i drogowe świecą troszkę słabiej niż gdy żarówki świateł pozycyjnych były przepalone - tak mi i mojej żonie się wydaje, ale tak chyba jest na prawdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.