radkos Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) Cześć, podczas jazdy słyszę dziwny dźwięk, jak przyspieszam to coś "tyrkocze", na obd2 wyskoczył błąd P0725 Engine Speed Sig, auto też podczas wolnej jazdy 20-30km/h czasami bardzo lekko przerwie, nagrałem ten dźwięk, może ktoś coś doradzi ? https://megawrzuta.pl/download/71cf17a7c69f166e56646e9b7b3bb817.html Edytowane 26 Stycznia 2020 przez radkos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDevil Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Nie da się tego odtworzyć. Wyślij mi na email burgielmat@tlen.pl z ciekawości posłucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radkos Opublikowano 4 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 https://megawrzuta.pl/download/7891fa17e9ad09862be9dc48168a0568.html Teraz musi działać, na email też wysłałem, dźwięk jest dziwny, jak tylko dotknę pedał gazu to słychać jakby do jakiegoś wiatraka coś wpadło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesolyyy Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 U mnie jest to samo i tylko gdy dotknęły Pedal gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radkos Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 A poza tym dźwiękiem auto jeździ normalnie? Żadnych błędów nie ma? Przyspiesza normalnie? U mnie niby wszystko jest ok, poza tym dźwiękiem, aczkolwiek na obd2 wyskoczył błąd P0725 Engine Speed Sig. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesolyyy Opublikowano 8 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 U mnie to samo jeździ normalnie,Błąd P0420 wyskakuje,ale ten dźwięk strasznie irytuje, co najgorsze w komorze silnika tego nie słychać tylko w kabinie jak by dochodził z Pod deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesolyyy Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Jak już znajdziesz co to może być to daj znać,tez szukam będę dawał znać jak juz dojde co to może być,ale myślę ze TO związane z pedałem gazu bo tylko jak dotknęły gazu to ten dźwięk jest jak odpuszczenie to znika,na takich samych obrotach bez dotykania gazu nie ma tego o to jest dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radkos Opublikowano 10 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 U mnie w czwartek mechanicy będą szukali przyczyny tych odgłosów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesolyyy Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 To czekam na wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 (edytowane) może być to katalizator bo błąd ten oznacza problem z katem lub sondą lambda ale na 90% katalizator się rozleciał Edytowane 11 Lutego 2020 przez bubuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesolyyy Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 I oddaje takie dźwięki?i teraz który?jak cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radkos Opublikowano 11 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 49 minut temu, bubuss napisał: może być to katalizator bo błąd ten oznacza problem z katem lub sondą lambda ale na 90% katalizator się rozleciał Który błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 P0420 obstawiam że jak w komorze nie słychać to ten od grodzi kabiny rozsypał się i gruchocze w środku. Miałem taki przypadek w jednym z amerykańców. A jeśli chodzi P0750 może być poroblem z Błąd komunikacji między modułem sterującym silnika (ECM) a modułem sterującym skrzyni biegów (TCM) lub wadliwy czujnik położenia wału. ale ten dźwięk to jak by kata szlak trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesolyyy Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 (edytowane) Ale dlaczego ten dźwięk jest tylko jak nacisne Pedal gazu,te same obroty bez dotykania gazu i cisza na ssaniu tez cisza a obroty wysokie,tego trochę nie czaje jak kat to cały czas powinien a wystepuje to tylko jak przycisne Pedal od gazu.A błąd wyskakuje B1 P0420 wiec sonda kolo chłodnicy Edytowane 12 Lutego 2020 przez Wesolyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 następuje zwiększenie ilości spalin to i przepływ większy i unosi rozdrobnione elementy kata w środku. Można sprawdzić prosto wjechać na kanał i popukać w kata czymś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radkos Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 U mnie problem już rozwiązany, poluzowały się śruby przy pompie wspomagania, coś wczesniej poprzedni właściciel miał robione i chyba nie do końca było wszystko podokrecane, miałem też niski poziom oleju, niby mi nie wycieka nigdzie, ale kazali mi tego pilnować bo tam wszędzie napinacze są na śrubach i może przez też coś się poluzowało i ogólnie zaczęło wydawać ten dziwny dźwięk, przy dłuższej jeździe mogłoby się to nieciekawie skończyć, więc lepiej od razu jechać do mechanika i nie czekać... Także nic wymieniac nie musiałem, posprawdzali, podokrecali, 3 litry oleju dolali i auto teraz działa cichutko, ciekawe czy u innych przyczyna będzie podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesolyyy Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Radkos,dobrze ze tylko to,sprawdze u siebie ale watpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 14 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 ale jakiego oleju brakowało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radkos Opublikowano 14 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 W silniku, może nie tyle brakowało co był stan na minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi