Radek_K Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Witam, Mam problem z moją WP12 1.9 dci w zakresie notorycznego przepalania bezpiecznika świateł stop. Problem występuje po przejechaniu kilku/kilkunastu kilometrów i hamowania/przyciskaniu pedału hamulca. Przepala się bezpiecznik i wyrzuca błąd abs/esp. Po wymianie bezpiecznika przejechanie kolejnych kilkunastu kilometrów, hamowanie i po bezpieczniku. Czujnik stop wymieniony, wiązka świateł stop przemierzona (przy wciśniętym pedale hamulca) - jest ok. Wygląda na to, że problem występuje tylko podczas ruchu samochodu. Czy ktoś z forumowiczów miał podobny przypadek? Zastanawiam się ewentualnie nad wypięciem trzeciego światła stop z wiązki. Pytanie tylko czy można je wypiąć w kabinie (przed klapą) Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Prawdopodobnie zły styk na którymś przewodzie ,,masowym,, w lampach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Sprawdź wiązkę przy klapie bagażnika. Konkretnie w gumowej przelotce wiązki elektrycznej. Chodzi o trzecie światło stop. U mnie przewód od stopu całkiem się ułamał, znalazłem przypadkiem przy montażu kamery cofania. Może u CB jest podobnie i dotyka do masy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek_K Opublikowano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Dzięki za odzew. Teoretycznie elektryk wszystko sprawdzał i stwierdził, że kable są ok. W sobotę sprawdzę ponownie instalacje uwzględniając wasze sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.