tinek Opublikowano 8 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Witam. Wie ktoś może gdzie jest umiejscowiony czujnik prędkości w X-trial 2.0 benzyna 2003 rok. Może ma ktoś jakieś zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danio1284 Opublikowano 8 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Nie wiem czy to nie ma coś wspólnego z czujnikiem ABS przy kole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tinek Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Na pewno nie jest kręcony gdzieś w korpus silnika ale jest tam ich kilka nie wiem gdzie się znajduję.Nie sztuką rozebrać pół oprzyrządowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 nie ma czujnika. sygnał jest brany z czujnika absu jednego z przednich kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tinek Opublikowano 12 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Chodzi mi o taki czujnik W DCI jest na pewno a gdzie się on znajduje benzynie? Może ktoś pomoże. Raczej to nie jest od ABS on wygląda inaczej i jest z przewodem. Chyba że zostałem wprowadzony w błąd. https://allegro.pl/oferta/czujnik-predkosci-nissan-x-trial-t30-2-0-2-5-2001-8769246149?snapshot=MjAyMC0wMi0wNFQyMDo0MDoxNC44OTBaO2J1eWVyO2JjNjlmZWNmMjE1MTM1MTdkZjhmNmI4YmZhZmIyNDNkOTAyZGRjYjZjZGJhYjRmZTVjNzAyZjBhYjg5NmUyMWQ%3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Mam dci , skrzynie wyciągałem już 3 razy i takiego czujnika na pewno nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tinek Opublikowano 12 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Jest schowany prawdopodobnie pod wycieraczkami trzeba rozmontować podszybie silnik od wycieraczek i gdzieś tam jest wygląda trochę inaczej jak ten w DCI są na pewno. Nie wiem jak jest dokładnie w benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tinek Opublikowano 12 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 A jak się sprawuje DCI silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 To jest czujnik umieszczony w automatycznej skrzyni biegów i oznaczany kodem 31935-8E006. Na poniższym obrazku występuje jako pozycja 2 http://static.nissan4u.com/epc_img/163709062324.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tinek Opublikowano 12 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Wielki dzięki. Może ktoś wie bo jednak to nie czujnik co to może być. Auto po przejechaniu około 10km z prędkością 130/140 na h zaczyna szarpać wymienione świece cewki na świecach i dalej to samo zejde na 90/100 na h i jest ok przyspieszę i znowu problem szarpie. Zaczyna zapalać się kontrolka od silnika zdejmę nogę z gazu jest ok. Myślę jeszcze o zmierzeniu ciśnienia na cylindrach. Na wolnych obrotach cyka wzorowo. Cichutko i równo. Przejechane około 220 tysi wymieniony rozrząd. Na gazie i paliwie tak samo. Przebieg oryginalny auto kupione z Anglii z pełną dokumentacją na gazie przejechane około 25 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danio1284 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Może przeplywka. Albo przepustnica. To może weź komputer i przejedź się z tą prędkością 140km/h i może coś pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danio1284 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Albo czujnik pedału hamulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Wypadało by odczytać błąd skoro kontrolka check się zapala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tinek Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Ok dzięki za rady czek zapala się podczas szybkiej jazdy później nie ma żadnego błędu komputer nic nie odczytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 jakim komputerem to czytasz ? Niemożliwe żeby w pamięci nie zostawał zapamiętany błąd skoro świecił. Możliwe natomiast ,że błąd przestaje być aktywny więc uniwersalny tester już go nie widzi ale consult widział by go w historii błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi