rewrewrew Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Cześć wszystkim, bardzo proszę o pomoc w następujących sprawach. Problem 1: w pewnym momencie klapa bagażnika przestała się otwierać. - kupiłem "nową używkę" przełącznika, i niestety dalej to samo - wymieniłem zamek na "nową używkę", za pierwszym razem zamek zaskoczył, ale później już nie Problem 2: 2 - 3 dni po problem 1 zepsuło się światło kierunkowskazu tylne prawe tj. zaczęło bardzo szybko migać przy wciśniętym hamulcu. - wymieniłem panel z żarówkami oraz wtyczkę, i niestety dalej to samo - dodatkowo jak wymieniałem żarówki to np. bez jednej migało mi światło stopu zamiast kierunkowskazu Problem 3: jak wymieniałem panel z żarówkami zacząłem słyszeć piszczenie pod maską auta, na przekręconym kluczyku, ale wyłączonym silniku. Wiem, że do sprawdzenia zostaje wiązka przewodów w gumie, przy klapie, ale z tego co widziałem jest bardzo dobrze zabezpieczona, wiec nie chcę tego rozrywać. Najpierw chciałem sprawdzić, czy mogą być jakieś inne przyczyny? Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasko122 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Witam Niestety, nie ominie Cię zdjęcie tej rurki gumowej po prawej stronie pod klapą bagażnika i naprawa złamanego przewodu. Sam niedawno to przerabiałem. Mnie się wydaje, że masz przerwany nie tylko jeden przewód, stąd kłopoty z kierunkiem i zamkiem kapy. powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako78 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Wygląda na problemy z masą. Trzeba psiknąć środkiem poprawiającym przewodzenie elektryczne ( wd 40 w ostateczności) na gniazda żarówek w tylnych lampach i punkty masowe pod maską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikusina Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 No i myślisz, że pół roku czekał na poradę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako78 Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 W dniu 30.01.2021 o 13:23, mikusina napisał: No i myślisz, że pół roku czekał na poradę? Czasami ktoś wraca do pytania a czasami ktoś szukając rozwiązania swojego problemu znajduje rozwiązanie u kogoś innego. Pomóż a nie krytykuj . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.