brtk09 Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Witam! Kupiłem T31 2.0 dCi 150KM z automatem i mam problem z wibracjami. Na wolnych obrotach są mocno wyczuwalne a po wrzuceniu na D lub R zaczyna niemiłosiernie trząść się cała buda... Czy jest na to jakieś rozwiązanie? Dodam, że już po dodaniu gazu i ruszeniu wibracje znikają i nie zwiększają się wraz z nabieraniem prędkości. X-Trail z 2007r, przejechane 185 000km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Larfen Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Kilka razy już było, poszukaj, ale z tego co pamiętam przyczyną byla poduszka silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzypo Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Krzyżaki na wale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brtk09 Opublikowano 10 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 5 minut temu, jerzypo napisał: Krzyżaki na wale? Uszkodzone krzyżaki nie powodują wibracji podczas jazdy z większą prędkością? U mnie wtedy drgań nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalec79 Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Hej Sprawdź poduszkę olejową z prawej strony silnika (siedząc za kierownicą). Jeżeli jest zużyta drgania z silnika przenoszone są na budę. Niestety brak jej w zamienniku, org. ASO koszt około 1500pln. Ja poratowałem się używką i o dziwo udało mi się ją kupić w dobrej kondycji. Jak nie znajdziesz od x-trail to szukaj od Koleosa (to samo). Podro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 18 minut temu, brtk09 napisał: Uszkodzone krzyżaki nie powodują wibracji podczas jazdy z większą prędkością? U mnie wtedy drgań nie ma. Albo poduszka(i) albo krzyżaki. Przy tym krzyżaki przenosza wibracje w czasie jazdy .Na biegu jalowym czy postoju wibracji nie beda przenosić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brtk09 Opublikowano 10 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Zrobiłem zdjęcia poduszki silnika po prawej stronie (patrząc do przodu siedząc na fotelu kierowcy). Pomiędzy poduszkę a górny metal wchodzi palec. Czy to może być przyczyna drgań? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekradek7155 Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 W moim aucie też czuć większe wibrację niż w poprzednim ale jakoś nie przykułem do tego uwagi bo poprzednik był benzynowy ale z ciekawości i w moim sprawdzę zawieszenie układu napędowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalec79 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 U mnie poduszka też stała w miarę wysoko, ale miała skazę od dołu (wypchnięta, rozwulkanizowana guma). Po demontażu okazało się, że brak jej sztywności i przez co słabo tłumiła wibracje silnika. Podro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.