Grottger Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Witam Posiadam Nissana Qashqai 2015 1.6 dCi , samochód w moich rękach od nie dawna , mam problem z kamerami 360 stopni, co jakiś czas pojawia się problem , na ekranie nawigacji podczas aktywnych kamer na każdym z widoku z kamer pojawia się czerwony przekreślony prostokąt. Czy mógłbym liczyć na jakąś pomoc? Problem tkwi w kalibracji czy jest inny powód ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Może kalibracja,a może system NCIII wymaga poprawy,wgrania nowego softu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grottger Opublikowano 12 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Dziękuję za odpowiedź, czy zarówno kalibracja i wgranie nowego softu możliwe jest tylko w autoryzowanym serwisie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Tu ktoś wrzucił filmik, a w komentarzu kolejny z tym problem - ale nie znaleźli rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grottger Opublikowano 12 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Dzwoniąc do serwisu dowiedziałem się jedynie że nie jest to wina oprogramowania systemu nissan connect, zaproponowali podpięcie pod komputer, sprawdzenie wszystkich wiązek i sprawność kamer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Na zdjęciu które zamieściłeś wygląda jak by tylna kamera nie działała . Może to być wina oprogramowania , a równie dobrze i zepsutej kamery . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grottger Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Problem nie jest stały , wczoraj wieczorem po odpaleniu silnika wszystko wróciło do normy , co prawda zdjąłem plastikową osłonę klapy bagażnika i sprawdziłem podłączenie tylnej kamery, ale nie wiem czy to jest powodem tej usterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Jak problem nie występuje cały czas i co gorsza nie zapisze się w pamięci błędów to serwis nic nie zrobi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 10 godzin temu, Wojtek74 napisał: Na zdjęciu które zamieściłeś wygląda jak by tylna kamera nie działała . Może to być wina oprogramowania , a równie dobrze i zepsutej kamery . W poprzednim Qashqai'u tylna kamera reagowała na wilgoć,albo wogóle nie pokazywała obrazu,albo dzieliła na pół lub na 3 części,albo dawała czarno-biały obraz.Nie zdążyłem się już zająć tym problemem,bo poszedł Qq do żyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 2 godziny temu, JACKO29 napisał: W poprzednim Qashqai'u tylna kamera reagowała na wilgoć,albo wogóle nie pokazywała obrazu,albo dzieliła na pół lub na 3 części,albo dawała czarno-biały obraz.Nie zdążyłem się już zająć tym problemem,bo poszedł Qq do żyda... U mnie kamera w lusterku ,, piła wodę " ale działała i została wymieniona na nową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahtew Opublikowano 14 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 mam podobny problem. nie mogę złapać schematu występowania. najczęściej pojawia się po uruchomieniu i dotyczy tylnej kamery (na szaro). czasem tyllna kamera jest podkolorowana na fioletowo. czasem pojawiają się 'xksy'. po jakimś czasie problem ustępuje. totalnie tego nie rozumiem. we wrześniu miałem aktualizację softu i na pewno problemy zaczęły występować po aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grottger Opublikowano 14 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Sądzę że JACKO29 ma rację , tylna kamera nie lubi wilgoci, samochód myłem dwa dni z rzędu i wtedy akurat problem się pojawił , jak na razie problem nie powrócił, ale pewnie to kwestia czasu. A do jakiego softu jest ta najnowsza aktualizacja, robiłeś przez serwis , ile coś takiego kosztuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 22 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 @Grottger czy problem nadal okresowo występuje? Czy wgrywałeś oprogramowanie nowsze lub ktoś z Was to robil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 (edytowane) mija rok i moze cos sie zmieniło. Czy udało się rozwiązać problem? Edytowane 20 Czerwca 2023 przez Piter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi