Robiko Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Chciałem zapytać kolegów czy spotkali się w swoich X-Trial T32 z przypadkiem skrzypienia kierownicy podczas skręcania. Ostatnio w moim X z 2015 r. podczas szybkiego kręcenia kierownicą coś skrzypi? Wspomaganie działa normalnie koło kierownicy też, ale coś skrzypi w środku auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nori76 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Gumowy przepust w grodzi, zwlaszcza po zimnej nocy. Chyba pozostaje sie przyzwyczaic.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robiko Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Dzięki za podpowiedź, można temu jakoś zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nori76 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Na pierwszy przegladzie przepust zostal przesmarowany, co pomoglo na 2 dni. Ponoc tylko wymiana przepustu, ale to tez nie wiadomo na jak dlugo...Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 W poprzedniej Kaśce też zaczął mi skrzypieć,miałem MILITEC-1 w aerozolu i tym potraktowałem ten przepust,więcej nie piszczało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robiko Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Ten przepust, o którym piszecie znajduje się na grodzi między silnikiem, a kabiną i wchodzą tam jakieś przewody gumowe np. wspomagania? Dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Nie.Ten przepust to miejsce w grodzi gdzie przechodzi kolumna kierownicy i to ona ocierając o gumę tak piszczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robiko Opublikowano 31 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 JACKO29 wielkie dzięki za wyjaśnienie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuspeed Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Ilu z was miało problem z przelotką/uszczelką w grodzi, w którą wchodzi kolumna kierownicza? Przy 15 tysiącach dzisiaj drugi raz byłem na wymianie tego badziewia bo przy manewrach albo energicznych ruchach wydawała straszne odgłosy. Dokładnie ta część: https://www.nissanpartsdeal.com/parts/nissan-seal-lower-cover-sterring-column~48989-4ba0b.html teraz wymieniona niby na ulepszoną: https://www.nissanpartsdeal.com/parts/nissan-seal-lower-cover-sterring-column~48989-4ba1a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 też to mam, wkurzające prawda ? zwłaszcza przy niższej temperaturze .któryś z kolegów pisał o tym problemie.wymiana nie wiem czy pomoże. zastosował jakiś środek i pomogło.przeszukaj wcześniejszych postów.znajdziesz.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Sprawdzałem kilka xtraili- wszystkie piszczały Kupiłem jakiś spray popsikałem i jest cisza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Sprawdzałem kilka xtraili- wszystkie piszczały Kupiłem jakiś spray popsikałem i jest cisza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Chyba wszystkie tak maja tylko tolerancja na dzwieki jest juz rozna. Jednym przeszkadza/denerwuje ich to a innym to "lotto" - glosniej radio i po sprawie Ja za kazdym razem na przegladzie wspominam o tym, podobno smaruja ale cos slabo bo po wyjezdzie z serwisu to samo - pewnie nic nie robia bo i tak nic to nie daje przy nizszych temp. W misku z kolei mialem skrzypienie przy dobijaniu przedniego zawieszenia podczas mocniejszego hamowania przy nizszych predkosciach - przod nurkuowal i zaczynal skrzypiec Ten model tak ma (taki mamy klimat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stillG Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Mam i ja. To znak rozpoznawczy nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuspeed Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Czyli to jest ten magiczny środek?: Zobacz ofertę: NANOTEC-1 PREPARAT SMARUJACY MILITEC-1 HI TECH K2 https://allegro.pl/oferta/nanotec-1-preparat-smarujacy-militec-1-hi-tech-k2-8442974305?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSCon Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Czy ktoś z Was rozwiązał piszczenie podczas kręcenia kierownica jak spadną temperatury? Na ostatnim przeglądzie w czerwcu zgłaszałem i mieli wymienić gumę, znając serwis Nissana nic nie zrobili. Czy warto z tym walczyć? Czy to jest normalna sprawa w Nissanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Skrzypiało mi w zimie w QQ przez 5 lat. przyzwyczaiłem się... w X-trailu nie skrzypi... za to przy mroziku lubi wykazać błąd radaru... na jakieś 10 min... nie wiem co bardziej irytuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSCon Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Nie zakładać nowego tematu, ale domyślam się ze skrzypienie boczków drzwi jak je dotykamy/ opieramy podczas jazdy to tez standard widocznie mam za duże wymagania . Posiadam VW Jetta z 2015 jako drugie auto i nic nie skrzypi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi