ziomek456 Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Hej Jestem szczęśliwym posiadaczem Nissana Primery P11 (1.8 - benzyna - 2001 rok - kombi). Samochód zakupiłem 31 grudnia, także jestem świeżym posiadaczem. Od pewnego czasu dzieje się: - Rano gdy chcę odpalić samochód po nocy to nie raz muszę go odpalać 2-3 razy lub szybko przegazować, aby nie zgasł... wtedy powoli łapie obroty i zaczyna ładnie pracować. - Zdarza się, że gdy odpalam go po nocy lub po 8 godzinach pracy, samochód wchodzi od razu po przekręceniu kluczyka na wysokie obroty, rzędu 3-4 tys. i nie spada... Do pracy mam 15 minut i w ten czas silnik cały czas pracuje na tak wysokich obrotach, delikatnie spadając podczas zmiany biegu. Gdy wrzucę dwójkę, trójkę, czwórka i jadę sobie to obroty mam dalej na 3-4 tys., a gdy stanę na światłach silnik zaczyna wyć "wuuuu, wuuu" i obroty skaczą.... Podpinałem pod komputer, lecz nic nie wyszło... Silnik krokowy wyczyszczony, przepustnica także... Czy może to być sonda lambda przednia? Jakie są wasze porady i sugestie ? Bardzo proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perzanowski.dawi Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Spróbuj zrobić adaptację biegu jałowe go jak dla mnie albo to, albo zepsuty krokowiec. Ew. Sprawdź kable od niego czy nie ma gdzieś problemów może uszkodzony przewod gdzieś. Z tym odpaleniem to może być jeszcze przepływka ale najpierw uporać się z tym krokowcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.