Smakor Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/new-nissan-rogue-hints-styling-next-x-trail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 9 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 wg fotek będzie: opadająca linia dachu co mi się osobiście nie podoba lusterka na drzwiach co polepszy widoczność drzwi zasłaniające progi co mi się podoba zaje...e bo mi po QQ brakuje e-zegary czekam z niecierpliwością...może czwarty nowy nissan w moim życiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Oby przetrwały: - kamery 360 - manuale przyciski klimatika - manualne pod/obok radiem Fajna jest za to elektroniczna wajcha od biegów. Kijek już nie jest modny i do niczego nie służy skoro biegi zmienia komputer sterujący skrzynią... A i zgrzytać się już w takim nie da ;P Akurat jak skończę leasing za 4 latka jak znalazł, będzie już wygrzany A może nawet po FL ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) popieram, pokrętła nie wyobrażam sobie innych . a dzwignia biegów .nawet w starej P-11 wajcha manualna była mniejsza niż to co mam .Byłem w szoku jak wygłąda w automacie ,w nowym x.To na plus na pewno.. tylko po co ten uchwyt na desce ?? znów nie wydolny wyświetlacz z navi ? Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez vahanar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 W dniu 6.03.2020 o 22:28, Smakor napisał: https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/new-nissan-rogue-hints-styling-next-x-trail bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 znalazłem kilka fotek nowego T33 (Rouge) ciekaw jestem Waszych uwag. Ja mam kilka za i przeciw, ale zanim napiszę poproszę Was o komentarze pozdrawiam Jack Set ps. na moje zdanie subiektywne może mieć wpływ to ze ew. T33 to byłby 4-ty z kolei mój Nissan z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 No jakaś zmiana, żeby WOW to nie. Trochę mi przypomina RAVkę, z przodu skrzyżowanie Tucsona z Micrą. Ważne, że został manualny paneli klimatronika... (oby) Z przodu zdecydowanie za małe światła, za dużo wlotów powietrza lub atrap (ostatnia fotka). Wydaje się dłuższy ale to ciężko ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Nowy Qashqai tez będzie miał taki przód, bo to nawiązanie do nowego Juka. Trzecie zdjęcie od końca widok z tylu jak volvo xc 90. Jedno pewne ze wnętrze będzie zapewne ładniejsze. Taka mieszanka różnych modeli, dopóki nie zobaczę na żywo to trudno wydawać ocenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Właśnie o Juke'a mi chodziło a nie Micrę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzeriusz Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Znalazłem jeszcze parę fotek. Przeglądają fotki starałem się zauważyć jak najwięcej zmian tych które jeszcze nie były wymienione w poście : - Wprowadzenie nowych trybów wyboru napędów. Tryb górski, zima, zwykła droga, EKO i wyścig. Ciekawi mnie tylko to, czy nissan odejdzie w x-trailu od odłączania napędu na 2WD i zostanie tylko dołączanie automatyczne na stałe. -Przycisk Start jest umiejscowiony na przedniej części deski rozdzielczej przy tunelu, obok gniazda zapalniczki. -Rezygnacja ze złącza AUX i zastąpienie go USB typu C. -Tunel środkowy doczekał się lifta. -W pełni elektroniczne zegary z możliwością zmiany trybów. Ciekawi mnie czy będzie można stworzyć swój profil konfiguracji, czy będzie on uzależniony od wybrania trybu jazdy. - Zmieniona stacja multimedialna dotykowa wspierająca Car Play. Jednak można zauważyć, że jakieś przyciski pod nią jednak zostały. -Leżący Iphon w przedniej części może być naprowadzeniem, że w X-trailu doczekamy się ładowarki indukcyjnej. -Panel klimatyzacji został odświeżony. Możemy zauważyć, że ograniczono wybór strefy nadmuchu do jednego przycisku. -Na panel przeniesiono też przycisk podgrzewania przednich foteli. Możemy się domyślać, że informacja "LO ,HIGH" będzie się wyświetlać na ekranie panelu. -Z nowości widać też zakres temperatury "Rear". Czyżby zmiana temperatury w tylnej części auta? ^^ - Nie widać za to przycisku do podgrzewania tylnej kanapy. Jeżeli wszystko będzie się toczyć tak jak z poprzednimi generacjami, to dopiero tą funkcje zobaczymy w lifcie. Ewentualnie może nissan w końcu wpadł na pomysł umieszczenia tego przycisku w tylnej części tunelu i zobaczymy tam dodatkowy panel sterowania. Kto wie. EDIT: Zapomniałem jeszcze napisać o jednostkach napędowych. Z tego co udało mi się wyczytać -Do wersji benzynowych ma trafić 1.3 DIG-T. -Mają wyjść 2 wersje hybryd: Nissan po raz pierwszy chce zaoferować hybrydę plug-in wykorzystywaną w Mitsubishi Outlander PHEV co pozwoli otrzymać ok 240km, oraz standardową 1.6 E-tech 140km. O silnikach diesla niestety nic nie wyczytałem. Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez Dzeriusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Ta stacja multimedialna to będzie zapewne to co już teraz wkładają do nowego Juka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Nastawiam sie zatem na zakup T33 po 1. Lifcie czyli za min 4 lata. Akurat mój bedzie mial ok. 100k km i 8 lat. @Dzeriusz super wpis. Dzięki. ~JSet W dniu 19.04.2020 o 11:20, Smakor napisał: No jakaś zmiana, żeby WOW to nie. Trochę mi przypomina RAVkę, z przodu skrzyżowanie Tucsona z Micrą. Ważne, że został manualny paneli klimatronika... (oby) Z przodu zdecydowanie za małe światła, za dużo wlotów powietrza lub atrap (ostatnia fotka). Wydaje się dłuższy ale to ciężko ocenić. Od Ravki wg mnie ładniej a swiatla tez niczego sobie, górne to dzienne i chyba kierunki a dolne byc moze matrycowe. Długość faktycznie bedzie pow. 4.7m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Takie coś znalazłem apropo T33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Fajny jak na zdjecia Przycisk podgrzewania tylnej kanapy z tylu? Jestem przeciw, bo jesli ktos zapomni wylaczyc to bedziesz jezdzil z podgrzewaniem o ile nie bedzie to dotykowy/impulsowy przycik i resetuje sie po wylaczeniu zaplonu Wyglada jak by w konsoli pomiedzy kierowca i przednim pasazerem, od dolu byl przeswit (dziurwa na wylot) - taki mostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Kolejne info: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 https://spidersweb.pl/autoblog/nissan-rogue-2021/ Robi sie interesująco Podoba mi sie ze 5 cm niższy przy tej samej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Podoba mi się. Tył trochę taki kanciasto kwadratowy ale ogólnie super (choć mój też mi się podoba). Wreszcie zlikwidowali wajchę, i na szczęście zostawili pokrętełka i guziczki. Ufff... Szkoda tylko wersji 7os. Awaryjnie by się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 15 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 no nasza wajcha jest spoko , z nyski lub żuka powinni dawać coś z bursztynem zalanym.tylko policzyli by to jak nie wiem co . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emjot Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 (edytowane) Projektanci chyba się za bardzo nie napracowali. Przód od Juke a reszta to „rewolucja” jak każdy nowy model porsche 911. Oby go wypuścili do sprzedaży zanim się system inforozrywki zdąży zestarzeć. Ten z Juke jest całkiem OK i wyglada, że tu jest ten sam. Może w końcu będą w standardzie podświetlane przyciski otwierania okien . Zrewolucjonizowali model dodając przyciski otwierania samochodu w tylnich klamkach i rolety w tylnich drzwiach. Edytowane 16 Czerwca 2020 przez Emjot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Znowu CVT ja podziękuje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 17 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 (edytowane) CVT ogólnei jest ok (moje wspomnienia z Toyoty są ok), ale w eu może być dsg jak teraz. Inna gama będzie przez greto-terroryzm... Widzę, że chyba będzie w końcu 5 przycisków otwierania drzwi a nie 3 jak teraz, to wkurzające jak chcesz coś schować albo wsadzić dziecko. Czy dobrze widzę, że sterowanie tylną klimą jest z przodu tylko? (czyli jakieś dziwactwo musi być) - a nie jednak widac na innym ujęciu wyświetlacz to chyba +- też jest. Edytowane 17 Czerwca 2020 przez Smakor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 19 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Wczoraj leciał film o Nissanie na C+... trochę to było smutne jak się firma totalnie pogubiła w pewnym momencie i uratował ją koleś z Renault ;/ Nie wiem czy ktoś oglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Fajny. A to oznacza ze to będzie mój 4 nowy z salonu Nissan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Ja 4 jeżdżę.... ale poprzednie szybko poszły bo co rok nowy ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi