JackSet Opublikowano 7 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 W dniu 21.06.2020 o 16:56, Smakor napisał: Ja 4 jeżdżę.... ale poprzednie szybko poszły bo co rok nowy ;P 4 lata z Nissanem...to mnie nie eksajtuje... Żartuje oczywiście...bo ja z N. juz prawie 20 lat i znajomi juz sie zakladaja ze kolejny to tez N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Kolejne materiały o T33/Rogue2020. Moim zdaniem - wymiata: https://www.youtube.com/watch?v=Qt0KXtiYd5U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 16 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Żeby tylko nie wymiótł ceną... powiedzmy sobie szczerze, nie kupiłem X dlatego że nie podobała mi się Sorento... po prostu był najtańszy I jego stosunek cena/jakość był wysoki. Jakby kosztował 150 to pewnie skończyłoby się na jakieś RAVce albo czymś innym. A z cenami ostatnio jest problem przy nowych modelach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Cena w USA - model Rogue, czyli T32 - zaczyna się od 25 450 USD albo coś koło tego. Nowy Rogue - podstawowa wersja ma kosztować circa 26 000 USD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 6 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Poprzeglądałem zdjęcia nowego X-a w wersji amerykańskiej. Przód jest zwyczajnie brzydki, środek mnie jakoś nie ujął. Smutne ale za 2,5 roku zmieniając obecny model nie wybiorę takiego "nowego" X-a (pokraki)... zawiodłem się trochę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 6 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 2.5 roku to sporo czasu , rozmyślań i zwłaszcza ocen. ale może tak być że górę może wziąć cena /zakup/wyposażenie i brak alternatyw. przekonamy się widząc go naocznie.teraz to gdybanie. może nie będziesz zawiedziony.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 6 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 W dniu 16.07.2020 o 14:48, Smakor napisał: Żeby tylko nie wymiótł ceną... powiedzmy sobie szczerze, nie kupiłem X dlatego że nie podobała mi się Sorento... po prostu był najtańszy I jego stosunek cena/jakość był wysoki. Jakby kosztował 150 to pewnie skończyłoby się na jakieś RAVce albo czymś innym. A z cenami ostatnio jest problem przy nowych modelach... he he... a mi się podoba. Cena jest drugorzędna. Ravka jest brzydka i to zadecydowało... sorki... żona zadecydowała bo ja myślałem o Atece lub Tiguanie... ale ostatecznie jestem bardzo zadowolony. Innymi słowy... trzeba słuchać żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 6 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Mi sie podoba i T32 i ten nowy. Widać w nim X tak czy siak. Wszystkie nowe auta mają dziwne stylistyki (patrz Sorento, z przodu skoda, z tyłu amerykaniec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr60 Opublikowano 6 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Dzisiaj wyprzedzałem nową Kia Sorento , bardzo ładny i duży samochód ,ale ten kto wymyślił i zatwierdził tylne światła tego samochodu , powinien skończyć na krześle ................elektrycznym Jak ktos nie widział https://www.kia.com/pl/modele/sorento-mq4-hybrid/prezentacja/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 7 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale np Sportage ma kierunkowskazy z tyłu na samym dole zderzaka. Nie wiem jak to dostało homologację... Gratulacje. Powinni im zabrać jedną gwiazdkę w NCAP za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 7 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 (edytowane) 19 godzin temu, Smakor napisał: Mi sie podoba i T32 i ten nowy. Widać w nim X tak czy siak. dupe ma prawie taka jak Armada i akurat to jest kwestia indywidualnej estetyki ale nie poszli po rozum do glowy i tarcze hamulcowe wygladaja dalej mizernie jak na tak ciezkie auto Edytowane 7 Października 2020 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 28 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 W Stanach Rogue 2021, czyli X Trail T33 już w ofercie dealerów. Ceny od niespełna 26 tys. USD do 37 tys. USD i więcej. Seryjnie silnik 2.5, całkiem niezłe wyposażenie, nowe systemy multimediów, fajna kolorystyka. Brałbym... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 28 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 no weż rozwalasz mnie. 2.5 tu w EU pewnie niedługo bedzie bez tej 2. tu potrafią .stary motor ale jednak są możliwe jego modyfikacje.i pewnie dość długo będzie w użytku .Nie tylko w Nissanie bo to dość popularny motor w US .Jeśli będzie większy daj znać bo u nas to . zresztą wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 29 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Czyli co? Imporcik? ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Huehue, u nas 1.3 zapewne, ewentualnie coś w rodzaju 1.3 + elektryk. Natomiast z zewnątrz i wewnątrz wygląda naprawdę zacnie - przynajmniej jak dla mnie. Ciekawym ceny - tamtejsze są dość atrakcyjne. Za 30 grantów można mieć już całkiem dobrze wyposażone auto - po dzisiejszym kursie to120 tys. zł. W wersji Platinum (Tekna+?) bez automatu wychodzi ok. 140 tysi. W Europie i w Polsce nie do utrzymania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 29 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Tak aby cena była trakcyjna w Polsce to musi zostać poniżej 140 tys w topowej wersji. Powinna oscylować w widełkach 110-130 tys. Wtedy jest auto konkurencyjne. Niestety wszystkie nowe modele różnych marek zwykle mają ok +20 tys na cenniku. Choć nawet za 150 obecnie ciężko znaleźć coś adekwatnego pod katem funkcjonalności i wyposażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Idę w sobotę do mojego dilera zobaczymy jak się prezentuje na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 A jest już dostępny ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 30 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 25 minut temu, ArtM napisał: A jest już dostępny ????? Tak w USA... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtM Opublikowano 31 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Myślałem że kolega wybiera się do polskiego salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Byłem, mieli jedną sztukę, ale już sprzedana . Za 10 dni mają miec nową dostawę to wtedy go obejrzę i wrzucę jakieś zdjecia na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emjot Opublikowano 14 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Prawda to co piszą w Polsce, że Nissan jest dość pewny swego? Kolegów ze Stanów zapytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 15 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Zobaczymy za jakiś czas jak się będzie sprzedawał. Generalnie jest ładniejszy od toyoty rav4, co nie jest specjalnie trudne ponieważ każda toyota jest brzydka. Jak dla mnie największym minusem jest stosowanie dalej tej nieszczęsnej skrzyni CVT. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 15 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Świadomy klient nie nabierze się na to, ale pewnie nie wszyscy są tacy. Szybko zauważy, że Toyota nie pasuje do tego porównania. Ogólny problem takich porównań jest taki, że w salonie demo zwykle to top wersja z dodatkami i często nie ma możliwości obejrzeć wersji jaką zamawiamy (zakładając, że to np jedna z niższych). Ja zawsze żądałem aby mi choć pokazano na placu taką wersję, bez jazdy i czasem nawet bez otwierania. Zawsze chciałem to zweryfikować bo handlowiec często może "zapomnieć" o jakiś szczegółach czego nie będzie w tańszej wersji. Np podczas jazdy RAV4 gość z salonu opowiadał mi o wszystkich smaczkach np lusterko wsteczne LCD. Od razu pytałem w jakiej wersji wyposażenia to się znajduje i pojawiało się zakłopotanie na jego twarzy... w maksymalnej z pakietem xyz. W Nissanie czy w Hondzie polityka jest troszkę inna, w zasadzie masz wersje bazowe + jeden pakiet przybliżający zwykle do wyższej wersji. Ale niektóre firmy jak KIA czy Toyota lubują się w pakietach i dodatkach za kasę. Oczywiście szczytem jest takie BMW, gdzie cena rośnie x2 po konfiguracji Reasumując chwyt ciekawy ale nie dla mnie Takie rzeczy sam weryfikuje na spokojnie odwiedzając salony z autami w moim kręgu zainteresowań. Często nawet więcej niż jeden raz. Większość ludzi ma ograniczenie budżetowe, które szybko zawęża obszar poszukiwań... A kategorii jakość/cena król jest jeden ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 15 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 2 godziny temu, Smakor napisał: A kategorii jakość/cena król jest jeden ;P Bardzo ryzykowna opinia W niższej nissanowskiej półce wielu też podobnie uważało, a tu się okazuje, że jakość i cena nie zawsze idą w parze Nissan Pulsar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi