Tumak5 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 (edytowane) Witajcie wszyscy. Mam problem z samochodem Nissan Frontier 3.3 V6 z oznaczeniami silnika VG33E. Konkretnie problem jest z bardzo dużym spalaniem, ale głównie przy obciążeniu, bo na biegu jałowym i na prostej jest nie najgorzej. Na prostej ok 13l/100km, ale jak tylko zobaczy górę, albo przy ruszaniu kosmos. Dodaje screen z zapisem, delikatna jazda po asfalcie. Korekty silnika się rozjeżdżają. Wymieniłem już czujnik położenia wału, spalania stukowego, aparat zapłonowy, świece, kable WN, pierwsze sondy lambda, uwalony był regulator ciśnienia paliwa, wymieniłem go na nowy z Chin. Zrobione głowice, skrzynia automatyczna, Sprawdzony, przepływomierz, czujnik położenia przepustnicy, kolejność podłączenia wtryskiwaczy. Samochód posiada LPG i też jest z nim problem, bo sterownik Stag 200-6 nie widzi czasów wtryskiwaczy benzynowych. Dodam jeszcze wykresy z sygnału sond lambda. Jestem już na granicy wyczerpania psychicznego. Edytowane 17 Marca 2020 przez Tumak5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 11 godzin temu, Tumak5 napisał: Samochód posiada LPG i też jest z nim problem, bo sterownik Stag 200-6 nie widzi czasów wtryskiwaczy benzynowych. zaczął bym od odłączenia całkowicie instalacji co znaczy, że STAG nei widzi czasów?? jest źle wpięty?? może potrzebne rezystory na wejściach jak w Espace z tym silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tumak5 Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Ooo widzisz kolego czytałem o tym, ale nie znalazłem ich wartości. Jakie wartości powinny mieć te rezystory ile Wat i ile ohm? Stag widzi tylko czasy typu 0,1ms, i nie idzie zrobić autokalibracji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 100 albo 200k nie pamiętam ile dawałem, to po taniości, jak byś chciał ładniej i więcej wydać to emulator ale mija sie z celem bo robi dokładnie to samo a kosztuje duuuużo więcej niż 6 rezystorków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tumak5 Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 100k albo 200k to bardzo dużo... Same wtryskiwacze mają 20 ohm ponoć... A ilu watowe dawałeś 0,5W, czy coś mocniejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 chyba tak, muszę poszukać, kupiłem więcej bo to się nie tylko w tym przypadku zdarza pamiętaj, ze istnieje Prawo Ohma, i łączenie rezystorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tumak5 Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Poszukaj proszę i pomierz je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 jedne co znałem mają 200k, powinny być OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tumak5 Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Ile Wat ? Może zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tumak5 Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 A jak DINO go podłączyłeś? Równolegle czy szeregowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 równolegle do wtryskiwacza w Espace 3.5 poszedł 100k 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tumak5 Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Pięknie W połączeniu równoległym bardzo niewielka różnica jest między 100k, a 200k. Może w sobotę zrobię robotę przy wozie. Najpierw odłączę Staga, a później zamontuję rezystory. Dam znać co wyszło... Piękne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 nie wiem gdzie jest robiona wcinka ale pamiętaj aby zamontować tak aby było równolegle z wtryskiem PB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tumak5 Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Tak, wiem o co chodzi i wiem gdzie jest wcinka. Przy połączeniu równoległym wychodzi 19,996 ohm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi