Dawid10 Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Witam . Nissan Qashqai 1,5dci 2013 r . Kupiłem Nissana w którym paliła się pomarańczowa kontrolka wskazująca na wodę w filtrze paliwa . Zgodnie z zaleceniami wymieniłem filtr paliwa , który w tym modelu samochodu nie posiada czujnika wody i problem nie znikł . Czytając na forum sprawdziłem świece żarowe i ich zasilanie . Wszystko w jak najlepszym porządku a problem jak był tak jest. Podłączając pod komputer wyskakuje błąd DTC226413. Po skasowaniu go kontrolka nie pojawia się dopóki nie ruszę samochodem z miejsca. Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi bo mi brak już pomysłów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid10 Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Czy nikt nie ma pomysłu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1809 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 W dniu 25.03.2020 o 21:38, Dawid10 napisał: Witam . Nissan Qashqai 1,5dci 2013 r . Kupiłem Nissana w którym paliła się pomarańczowa kontrolka wskazująca na wodę w filtrze paliwa . Zgodnie z zaleceniami wymieniłem filtr paliwa , który w tym modelu samochodu nie posiada czujnika wody i problem nie znikł . Czytając na forum sprawdziłem świece żarowe i ich zasilanie . Wszystko w jak najlepszym porządku a problem jak był tak jest. Podłączając pod komputer wyskakuje błąd DTC226413. Po skasowaniu go kontrolka nie pojawia się dopóki nie ruszę samochodem z miejsca. Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi bo mi brak już pomysłów. Cześć i co udało rozwiązać ci się twój problem? Mam identycznie jak ty. Walczę z tym już jakiś czas i niestety jeżdżę z błędem na desce. Czekam na info... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba37 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Czujnik obecności wody w paliwie powinien być wkręcony w sam filtr . Mi w poprzednim aucie Stilo JTD poprzedni właściciel wywalił go razem z filtrem . Błąd oczywiście nie przychodził , dopóki którejś zimy przy -15C woda w nim nie zamarzła uniemożliwiając odpalenie auta pod pracą . Nowy filtr dostarczany jest z wkręcanym korkiem tam gdzie powinien być czujnik . Wtyczka do niego wisiała luzem . Sprawdź czy u Ciebie jest ten czujnik albo po prostu jest popsuty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.