Jureczek Opublikowano 28 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Czy w nowym samochodzie Qashqai -silnik 1,3(hr13)-2019r posiada pod maską osłonę zasłaniającą silnik ?Zauważyłem że w moim -nie ma i nie wiem czy tak ma być czy jej nie założono w salonie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Witamy kolegę i prosimy by się wcześniej rozejrzał...masz J11 ,a piszesz post w J10. Poszukaj w tematach o1.3 może coś znajdziesz .A jak nie ,to na pewno ktoś odpowie bo jesteś już u :siebie: w J11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Silnik nie posiada osłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Potwierdzam. Nie ma osłony. Trochę śmiesznie to wygląda w czasach, gdy większość silników ma takowe osłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filo Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 To bywa wkurzające, gdy w samochodach za grubo ponad 100 tys. obserwuje się parogroszowe oszczędności. Często brak jest kieszeni za fotelem kierowcy. Plastiki z tyłu są gorszej jakości niż z przodu. Brak haczyków na siatki i jakiejkolwiek zapory przed przemieszczaniem się przedmiotów w bagażniku i tym podobne duperele. Nie punktuję tutaj Qashqai'a J11, tylko uogólniam. Ktoś obliczył, że różnica cen surowców do produkcji plastikowych elementów wnętrza, pomiędzy samochodem ze średniej półki, a samochodem z wyższej, to ok. 500 zł. Dorzucił bym jeszcze 500 zł zysku dla producenta, byle plastiki były naprawdę wysokiej jakości, i w moim Qashqai,u jednakowe z przodu z tyłu. Aha, i jeszcze parę za pokrywę silnika , bo po otwarciu maski jest wrażenie bałaganu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Co masz na myśli mówiąc o bałaganie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filo Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 52 minuty temu, JACKO29 napisał: Co masz na myśli mówiąc o bałaganie???? Mówię o wrażeniu jakie robi plątanina przewodów, rurek i elementów nie przykrytych jakąś pokrywą. To jak dawno temu u moich dzieci. Jak kazałem posprzątać, to się spychało wszystko w jeden kąt i byle było czymś przykryć. Jak przykryli, to od razu wrażenie było lepsze, choć bałaganu nie ubyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Nie widziałem 1.3 pod maską,ale z tego co mówisz to jest goły jak dawny 1.2 Ja jak miałem 1.2 to zaadaptowałem pokrywę z 1.2 TCe pasowała idealnie.Może w mercedesie,albo miśku można taką dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzior Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Nie widziałem 1.3 pod maską,ale z tego co mówisz to jest goły jak dawny 1.2 Ja jak miałem 1.2 to zaadaptowałem pokrywę z 1.2 TCe pasowała idealnie.Może w mercedesie,albo miśku można taką dostać?Czy taka będzie dobra?Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Ja miałem taką wąską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzior Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Ja miałem taką wąskąNie masz gdzieś jakiejś foty Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 U mnie w dieselku pokrywa jest oryginalnie założona. U Was zajumali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzior Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 U mnie w dieselku pokrywa jest oryginalnie założona. U Was zajumali? Nie, nam za brak pokrywy odliczyli 5 tysi Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Guzior tak to jest jak się chce oszczędzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 W dniu 4.04.2020 o 21:09, Guzior napisał: Nie masz gdzieś jakiejś foty Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Chyba to było to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzior Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Chyba to było to...Dzięki, już doszedłem do tego Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Czy gdzieś można kupić mocowania do pokrywy. Guzior jak zamontujesz to się pochwal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Nie ma ekstra zamocowań.Są po prostu śruby U mnie w 1.2 tak to wyglądało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzior Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Nie ma ekstra zamocowań.Są po prostu śruby U mnie w 1.2 tak to wyglądałoWidzę, że taka trochę pokombinowana bo oryginalnie ma napis Renault tce Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 No przeca nie mogłem wpuścić Reni pod maskę Nissana ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Dzięki za wyczerpującą odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzior Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 No i jest na razie jeszcze z napisem Renault ale koncepcja na zmianę też już jest Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberekp Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Ciekawe. A możesz zrobić zdjęcie całej komory silnika.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zasłania tyle co nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Rozumiem że ta osłona pasuje tylko do silnika 1.2? Czy ktoś może próbował coś wykombinować do silnika 1.3? Przeglądałem gdzieś test Renaut Kadjar 1.3 turbo i również silnik nie posiadał żadnej osłony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi