mkula132 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Witam Co może być przyczyną ubywającego płynu chłodniczego z zbiorniczka wyrównawczego oraz dymienie (parowanie )z wlewu korka oleju oraz bagnetu . Dodam ze została zmieniona uszczelka pod głowica , głowica sprawdzona na szczelność , rozrząd wymieniony , chłodniczka oleju . Dodam również ze samochód trzyma dynamikę , nie ma żadnych problemów z rozruchem , temperatura silnika w normie . Przebieg 245 tys , silnik 1.6 Dci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 2 godziny temu, mkula132 napisał: Witam Co może być przyczyną ubywającego płynu chłodniczego z zbiorniczka wyrównawczego oraz dymienie (parowanie )z wlewu korka oleju oraz bagnetu . Dodam ze została zmieniona uszczelka pod głowica , głowica sprawdzona na szczelność , rozrząd wymieniony , chłodniczka oleju . Dodam również ze samochód trzyma dynamikę , nie ma żadnych problemów z rozruchem , temperatura silnika w normie . Przebieg 245 tys , silnik 1.6 Dci. Jedz na test na wykrycie spalin w płynie chłodniczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkula132 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Teraz, scanik napisał: Jedz na test na wykrycie spalin w płynie chłodniczym Było robiony test . Płyn nie zmienił koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 39 minut temu, mkula132 napisał: Było robiony test . Płyn nie zmienił koloru Dymienie z korka miałem w poprzednim aucie jak kupiłem, po wymianie oleju na świeży ustało. Może masz gdzieś wycięć płynu? Często przy nagrzewnicy są jakieś małe nie szczelności. Wsadz głowę koło pedału gazu i wąchaj czy czuć plyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkula132 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Było sprawdzane , nie ma żadnych wycieków z nagrzewnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 9 minut temu, mkula132 napisał: Było sprawdzane , nie ma żadnych wycieków z nagrzewnicy Samo nie paruje, moze jedz do innego mechanika na sprawdzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkula132 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Mysle ze to coś bardziej powaznego niż sam wyciek z układu , wydaje mi się ze płyn przedostaje się do silnika aczkolwiek test na obecność spalin wyszedł negatywnie . Już nie mam pojecia co robić , nawet mój mechanik rozkłada rece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 5 minut temu, mkula132 napisał: Mysle ze to coś bardziej powaznego niż sam wyciek z układu , wydaje mi się ze płyn przedostaje się do silnika aczkolwiek test na obecność spalin wyszedł negatywnie . Już nie mam pojecia co robić , nawet mój mechanik rozkłada rece Po raz kolejny zasugeruje - zmień mechanika. Nie kwestionuję czyjejś fachowości ale czasem jeden nie zauważ tego co zauważy drugi albo i nie chce zauważyć jeśli sam coś namieszał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkula132 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Jestem umówiony na jutro do innego . Zobaczymy co wyczaruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 16 minut temu, mkula132 napisał: Jestem umówiony na jutro do innego . Zobaczymy co wyczaruje Nie sugeruj mu nic i nie mów co było zrobione bo pójdzie ta sama ścieżka co poprzedni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkula132 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Jeśli mu nie powiem ze była robiona uszczelka i głowica to z miejsca spodziewam się odpowiedzi „Panie uszczelka pod głowica „ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 A planowałeś też głowicę? Czy ten Twój "mechanik" dał nową uszczelkę i skręcił to z powrotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkula132 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Tak była dawana nowa uszczelka , głowica splanowana , sprawdzona na szczelność , nowy rozrząd , nowa chlodniczka oleju wyszło to prawie 4 k a płyn jak połykał tak dalej połyka co prawda mniej niż przed ale dalej nie jest to co powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 4 minuty temu, mkula132 napisał: Tak była dawana nowa uszczelka , głowica splanowana , sprawdzona na szczelność , nowy rozrząd , nowa chlodniczka oleju wyszło to prawie 4 k a płyn jak połykał tak dalej połyka co prawda mniej niż przed ale dalej nie jest to co powinno być Kurde szkoda mi Cie to przykra sytuacja ale z tego co piszesz to obawiam się jednak ze mechanik coś źle zrobił, to on powinien odpowiadac za swoją diagnozę i robotę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkula132 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Siedział nad tym autem 3 tyg wiec mysle ze nie powinnien czegoś np niedokręcic . Panowie a co jeśli byłby pęknięty blok silnika ? Test na co2 by to wykazał , dodam ze węże są miękki nic nie puchnie , twardnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 mkula132 skoro mechanik coś spieprzył to on powinien to naprawić. Oddałeś auto do naprawy, zapłaciłeś nie małe pieniądze i dostajesz auto dalej niesprawne. Może uszczelka była jakaś felerna, może źle splanowali głowicę, może coś źle skręcił takich może można sporo pisać. Śmieszne dla mnie jest to że mechanik oddał Ci auto niesprawne. Ja bym go już dawno na deski położył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkula132 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Mam papiery na wszystkie usługi , paragony , faktury wiec jeszcze nic straconego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 To go postaw pod ścianę i niech albo oddaje kasę albo naprawia samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberekp Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 "Siedzenie"nad wymianą uszczelki 3 tygodnie wcale nie swiadczy o dokladnosci a wręcz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkula132 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Był robiony rozrząd planowana głowica , regenerowane turbo ,musiał tez czekac na części wiec to normalny czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberekp Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 No jeżeli turbo wysyłał do innego miasta to jestem wstanie jeszcze to zrozumieć, choć jest to mocno naciągane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zawsze możesz mu zasugerować ze dasz 300zl za rzeczoznawcę a naprawa zostanie zrobiona w ASO na jego koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 3 godziny temu, mkula132 napisał: Był robiony rozrząd planowana głowica , regenerowane turbo ,musiał tez czekac na części wiec to normalny czas Co Ty gadasz. Czas to tydzień max biorąc pod uwagę czas na kuriera z wysyłką turbiny. Głowicę planowali z pół godziny do godziny jeśli sprawdzali szczelność, dostawa części to z dnia na dzień a nie raz nawet przywożą im w tym samym dniu. Montaż demontaż to spokojnie w dniówkę się wyrobi jak się nie spieszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberekp Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 14 godzin temu, rafsty napisał: Co Ty gadasz. Czas to tydzień max biorąc pod uwagę czas na kuriera z wysyłką turbiny. Głowicę planowali z pół godziny do godziny jeśli sprawdzali szczelność, dostawa części to z dnia na dzień a nie raz nawet przywożą im w tym samym dniu. Montaż demontaż to spokojnie w dniówkę się wyrobi jak się nie spieszył Brawo. Szczerze i konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkula132 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Panowie a przez kolektor ssący jest mozliwe żeby ubywało płynu i spalało w cylindrach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi