Michutrn Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Witam. Mam problem z instalacją stacji multimedialnej z Androidem. Wszystko działa oprócz oryginalnej kamery cofania, przy poprzednimi oryginalnym radiu wszystko było ok. Teraz zero reakcji, dodam że po wyrzuceniu biegu wstetycznego nie ma napięcia na PINie 25 w oryginalnej kostce. Czy kamera ma jakiś osobny bezpiecznik/przekaźnik który mógłby się przepalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) 6 minut temu, Michutrn napisał: Witam. Mam problem z instalacją stacji multimedialnej z Androidem. Wszystko działa oprócz oryginalnej kamery cofania, przy poprzednimi oryginalnym radiu wszystko było ok. Teraz zero reakcji, dodam że po wyrzuceniu biegu wstetycznego nie ma napięcia na PINie 25 w oryginalnej kostce. Czy kamera ma jakiś osobny bezpiecznik/przekaźnik który mógłby się przepalić? Wszystkie chinch podłączyłeś? ( ja miałem żółte ) canbus podłączony ? kostki właściwie podłączone? jakie radio kupiłeś ? Poszukaj moich postów odnośne podłączenia radia android Dasaita PX6 Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez Makrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michutrn Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Dokładnie to https://a.aliexpress.com/_BP2f4t . Tak, wszystko podłączone. Dodam że z ciekawości podłączyłem poprzednie radio i co mnie zmartwiło tam również teraz nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 4 minuty temu, Michutrn napisał: Dokładnie to https://a.aliexpress.com/_BP2f4t . Tak, wszystko podłączone. Dodam że z ciekawości podłączyłem poprzednie radio i co mnie zmartwiło tam również teraz nie działa. A aku. odłączyłeś podczas montażu radia? Może rzeczywiści padł jakiś bezpiecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michutrn Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Tak, za kazdym razem odłączałem. Gdzies znalazłem że kamerka jest podpięta pod bezpiecznik światła wstecznego, ale światła u mnie dalej działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 6 minut temu, Michutrn napisał: Tak, za kazdym razem odłączałem. Gdzies znalazłem że kamerka jest podpięta pod bezpiecznik światła wstecznego, ale światła u mnie dalej działają. A może padła kamer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michutrn Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Masz pomysł jak to sprawdzić? Rozpiac plastiki na klapie i wystarczy miernikiem sprawdzic? Tez myślałem o tym czy kamerka nie padła ale nie bardzo wiem jak się zabrać za sprawdzenie. A druga sprawa jeśli rzeczywiście padła to co było przyczyną. Moduł canbus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Nie każda oryginalna kamera będzie współpracowała z innym radiem 2DIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michutrn Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 3 minuty temu, JACKO29 napisał: Nie każda oryginalna kamera będzie współpracowała z innym radiem 2DIN Teoretycznie według opisu, komentarzy kupujacych i rozmowy z sprzedwca tutaj powinna działać. Trzeba było tylko zamówić odpowiednią wersję radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 No właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Michutrn napisał: Masz pomysł jak to sprawdzić? Rozpiac plastiki na klapie i wystarczy miernikiem sprawdzic? Tez myślałem o tym czy kamerka nie padła ale nie bardzo wiem jak się zabrać za sprawdzenie. A druga sprawa jeśli rzeczywiście padła to co było przyczyną. Moduł canbus? Trzeba by było sprawdzić miernikiem czy podczas wrzucenie wstecznego biegu dochodzi sygnał do kamery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Co Ci się pojawia na wyświetlaczu radia po wrzuceniu wstecznego ? Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez Wojtek74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michutrn Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 5 godzin temu, Wojtek74 napisał: Co Ci się pojawia na wyświetlaczu radia po wrzuceniu wstecznego ? Zupełnie nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 To może sygnał ze wstecznego nie dochodzi do radia a kamera jest ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michutrn Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) 55 minut temu, MisilYE napisał: To może sygnał ze wstecznego nie dochodzi do radia a kamera jest ok ? Według tego schematu rozumiem że PIN25 (prawa kostka) odpowiada za sygnał z wstecznego, tak? Jeśli tak to nie ma żadnego napięcia po wrzuceniu wstecznego. Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez Michutrn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michutrn Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Teraz dodatkowo nie działają czujniki cofania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 5 godzin temu, Michutrn napisał: Teraz dodatkowo nie działają czujniki cofania To nie chcę być złym prorokiem ale podczas podłączania radia musiało pójść zwarcie. Oby tylko bezpiecznik lub przekaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michutrn Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Makrys napisał: To nie chcę być złym prorokiem ale podczas podłączania radia musiało pójść zwarcie. Oby tylko bezpiecznik lub przekaźnik. Dzisiaj sprawdziłem jeszcze raz, światła wstecznego też padły, jutro zobaczę co z czujnikiem biegu wstecznego. Może on się uszkodził. Bezpieczniki wszystkie są ok. Znalazłem że jest moduł kamery ale nie mam pojęcia w którym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 31 minut temu, Michutrn napisał: Dzisiaj sprawdziłem jeszcze raz, światła wstecznego też padły, jutro zobaczę co z czujnikiem biegu wstecznego. Może on się uszkodził. Bezpieczniki wszystkie są ok. Znalazłem że jest moduł kamery ale nie mam pojęcia w którym miejscu. Najprawdopodobniej padł czujnik wstecznego lub nastąpiła przerwa w wiązce elektrycznej i dla tego nie ma nic co jest związane ze wstecznym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michutrn Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 17 godzin temu, Wojtek74 napisał: Najprawdopodobniej padł czujnik wstecznego lub nastąpiła przerwa w wiązce elektrycznej i dla tego nie ma nic co jest związane ze wstecznym . Niestety po zwarciu pinów w kostce nadal brak jakiejkolwiek reakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi