DINO Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 takie pytanko do tych co montowali, ori zderzak jest na 2 śrubach 10, czy przerabialiście to na 12-14?? czy zostało ori mocowanie?? Tył ładnie mi się składa na 14 bo otwory są z zapasem ale z przodu sa wspawane nakrętki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Ja już nie pamiętam jak tam było ale jak montujesz metalowy zderzak to lepiej żeby dobrze się trzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 mocowanie jest zrobione aby pasowało w ori otwory, tylko na zderzaku wisi wyciągarka i pewnie będzie się jej używało i tak się zastanawiam, czy nie rozwiercić i nie włożyć większych śrub, na zimę będzie pewnie zmiana ramy to wtedy sobie przygotuje i powzmacniam aby było tak strong ale teraz to muszę coś wykmbinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 rozwiercaj rozwiercaj!!!! bezpieczeństwo najważniejsze Moja przednia płyta wyciągarki się trzyma na 6 śrubach M12 a tylna na 10 śrubach M 12 najśmieszniejsze jest to że sama wyciągarką jest przykręconą do płyty tylko na 4 śrubach M12. i to chyba one w pierwszej kolejności nie wytrzymały by, Ale to już teren zweryfikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Teoretycznie to w sumie zależy czy siła działa na "rozciąganie" śruby, czy "ścinanie" i śrub jakiej klasy użyłeś do montażu płyty do ramy i wyciągarki do płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel084 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Najważniejsze są dobre śruby. Nie jakieś chińskie z plasteliny! No i oczywiście materiał do którego jest to przykręcone. Co z tego że przykręcisz dobrą śrubą,jak do o koła wszystko wygnite,to śruba z gwintem zostanie a kawałek ramy wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 w tych miejscach rama jest OK, a śruby w klasie 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel084 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 DINO ja nie pisałem konkretnie o twoim przypadku (że rama wygnita). Tylko często się to zdarza. Bawię się w terenie już ok.15 lat i wiele widziałem. Te super ekstra fury z wyciągarkami i wielkimi kołami były dosłownie rozrywane wyciągarkami i kinetykami. Dlatego trzeba miejsca mocowania wszelkich zaczepów,uchwytów i haków sprawdzić dokładnie. A w razie wątpliwości wzmocnić. To nie są żarty. Tu można życie stracić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 wiem, dlatego pytam czy wzmocnić i zwiększyć średnice śruby z przodu, bo tam jest 10, i czy zostawić te dwie co są oryginalnie czy dowiercić jedną, choć mocowanie do zderzaka też jest na 2 śrubach w zimie przy remoncie ramy na pewno powzmacniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Pewnie że wierć, wzmacniaj jak jest tylko możliwość mocowanie wyciągarki to nie są żarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel084 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Jeśli teraz tego nie zrobisz solidnie,to jak teren to zweryfikuje w najlepszym przypadku narazisz się na koszty i trochę roboty. Chyba że teraz montujesz to na sztukę i nie używasz wyciągarki. Tak dla lansu . A w zimę jak będziesz robił coś z ramą,to sobie zrobisz już porządnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 wiem właśnie wpadł mi też do głowy taki patent, w mocowaniu przodu jest w ramie otwór, a jak by do tej blachy dospawać coś podobnego i po włożeniu by się zakleszczało czyli ciągnie nie tylko na śrubach ale też na tym wytłoczeniu, myślę, ze było by to niezłe rozwiązanie, bo nie osłabiamy ramy kolejnym otworem i ciągnie po większej powierzchni https://www.fotosik.pl/zdjecie/1ac82da196832307 żaden lans, ma być porządnie albo wcale, w zimie to mogę co najwyżej zweryfikować, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 O moje zdjecia. Już zapomniałem że tam konto kiedyś miałem na foty na forum ciężko teraz mi powiedzieć jak to u ciebie wygląda, ale jeśli jest możliwość się gdzieś jeszcze złapać do ramy to jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ano Twoje z tematu na forum, nawet Yurek z sabaką się tez załapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 9 godzin temu, DINO napisał: Ano Twoje z tematu na forum, nawet Yurek z sabaką się tez załapał To świętej pamięci Romano z Jurkiem i ze mną tam siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi